2SB755 (a 2SD845)

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

2SB755 (a 2SD845)

#1 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, teď jsem se pustil do JVC A - X50. Jeden pár konců a něco kolem nich je mrtvé, jak je to s různými náhradami? Tady byly zřejmě původní jako na obrázku 1, teď jsem z nějakého vraku vylovil ty s označením jako na obrázku 2, ty bych tipnul už na Číňana, ty první jsou skoro určitě originál. Jak je to s jejich popisy, a který je čínský fake, tuší někdo? A jen na okraj, co znamená když při náhledu vidím u přílohy "zatím ještě nestaženo" ? Vidíte přílohy?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 03 zář 2026, 08:57, celkem upraveno 7 x.
masar

#2 Příspěvek od masar »

"Zatím ještě nestaženo" je informace, která ve FF neodpovídá skutečnosti (jinak řečeno nefunguje). Jednak se soubor nestahuje, ale přímo v prohlížeči zobrazuje (a to ve stejném panelu jako příspěvek, na což jsem už upozorňoval v příslušném tématu) a jednak i po uložení obrázku se EB o tom zřejmě nedozví. Možná je to určeno jen pro některé jiné prohlížeče.
:wink:
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Vymaz tie prilohy a nahraj znovu s normalnym nazvom (bez diakritiky).
masar

#4 Příspěvek od masar »

To neřeší problém.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Tak preco to v ostatnych prispevkoch funguje?
masar

#6 Příspěvek od masar »

Možná kvůli té diakritice. Ale zákaz diakritiky není řešení. Řešením je umožnit diakritiku v názvu, zprovoznit zobrazení "statistiky" a opravit target zobrazení.
JirkaZ

#7 Příspěvek od JirkaZ »

Už asi tak dvacet nebo spíš víc let mi různí frikulíni tvrdí, jak je diakritika úžasná a že přece není normální ji nepoužívat (míněno v názvech souborů a adresářů).

Zatím se od doby, co existují PC a já je používám, nic nezměnilo na tom, že s diakritikou je vždy nějaký problém. Stačí si pouze všimnout počtu možných kódových stránek. Unicode? Jo, dobrá teoretická myšlenka.

To bychom taky mohli v názvech rovnou používat bukvice, rozsypaný čaj atd. (a že to někteří činí - stylem "po mně potopa").

Takže moje doporučení: prostě tam tu diakritiku necpěte, základem je ASCII a dokonce bez mezer. Veškeré pozdější "výdobytky" mohou, ale nemusejí fungovat. Přít se o tom nehodlám.

Níže pokus v původním názvovém patvaru a pak ještě bez něj. Hm, tak je vidět, že tím to není...nicméně na mém názoru to nic nemění. Můj třetí obrázek se zobrazuje normálně - ještě zkusím změnu souboru a znovu. No tak ani po úpravě lehkým ořezem (čtvrtý obrázek - ořez proto, aby šlo binárně o jiný soubor) se to nezobrazí....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 02 zář 2026, 20:24, celkem upraveno 3 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
masar

#8 Příspěvek od masar »

To je tvůj úhel pohledu. Z mého úhlu je to jako výzva "vraťme se do DOSu!"
JirkaZ

#9 Příspěvek od JirkaZ »

Kéž bychom se v řadě věcí vrátili. Tzv. "pokrok" se čím dál víc stává cestou do pekel...

K problému výše: v Chromiu je to totéž, ve Falkonu taky, v Brave jakbysmet, taky ve Vivaldi. Nemyslím si, že to je záležitost prohlížeče, spíš něčeho v konkrétních souborech a toho, jak s tím naloží server.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
masar

#10 Příspěvek od masar »

Podle mne je to problém kódu (html,php...) těchto stránek, které má zcela ve své moci Karel IV.
V tomto vlákně je tohle téma O.T. Proto je vhodnější pokračovat tady.
jardafiala

#11 Příspěvek od jardafiala »

Na konci výše uvedeného odkazu je řešení, obrázky byly moc mrňavé. Nacpal jsem je do wordu a konvertoval na .jpg. Jde to i s názvem Tóšiba ale použil jsem název bez nabodeníček abych nepopudil....
masar

#12 Příspěvek od masar »

To je poněkud bizarní operace, ale proti gustu...
Ten problém se statistikou to stejně neřeší.

Zpět na „Součástky“