VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#406 Příspěvek od PotPalo »

To si ani nemusel moc experimentovať. Náhľad má rozmery 400x400 pixelov, alebo skrátka dlhšia strana po zmenší má 400 pixelov. Ale pokiaľ je obrázok menší (alebo rovnaký) ako na aký sa zmenšuje náhľad, teda nieje žiadna strana väčšia ako 400 pixelov, tak to náhľad neurobí. Staré fórum menšie obrázky do náhľadu aj zväčšovalo. To bolo potom prekvapenie keď po otvorení obrázku bol tento menší ako náhľad. Zväčšená ikona 16x16 do náhľadu bola tiež zaujímavá. :D

Chcelo by to ešte dotiahnuť, že pokiaľ je obrázok menší (alebo rovnaký) ako náhľad, tak sa zobrazí ako je bez zmeny, namiesto nezobrazenia vôbec.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
JirkaZ

#407 Příspěvek od JirkaZ »

Byl bych pro to,aby se obrázky do 400 px zobrazovaly tak, jak jsou (tedy nezvětšovat) a nad 400 px by to udělalo příslušně menší náhled. Muset klikat na textový odkaz, aby se zobrazil standardní doprovodný obrázek k textu, mi připadá nelogické.
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 03 zář 2026, 14:39, celkem upraveno 1 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw

#408 Příspěvek od rnbw »

Ano, tak by to malo byt. Je to asi bug, ze sa z mensich obrazkov nahlad negeneruje (spravne), ale uz sa nepouzije namiesto neho plna velkost.
JirkaZ

#409 Příspěvek od JirkaZ »

Ještě pokus, co takový obrázek 399x399 px od kolegy udělá přímo při vložení do textu:

Obrázek

Potíž je v tom, že už předtím musí být na serveru ;-)
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

masar

#410 Příspěvek od masar »

Jenže to není příloha. Vložit sem můžeš jakýkoliv obrázek pomocí tagu [img] a nemusí být umístěn na serveru EB, ale kdekoliv na internetu.
:wink:
samec

#411 Příspěvek od samec »

Obrázek
:roll:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
masar

#412 Příspěvek od masar »

SVG je formát, který prohlížeč nezobrazí přímo a nabídne jeho stažení. V tom případě statistika, jak je vidět, funguje.
JirkaZ

#413 Příspěvek od JirkaZ »

masar: výše píšu do textu a ne jako přílohu. Překvapivě mě zajímalo, jak se to bude chovat právě v tomto režimu.

Jo a vkládat do textu na jednom serveru odkaz na obrázek, který by se měl bez problémů zobrazovat synchronně s textem a přitom je fyzicky umístěný na jiném serveru než onen text, je prostě nesmysl.

Že se to takto takřka masově děje, mě nezajímá (stejně jako mě nezajímají "klaudy" apod.).
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 03 zář 2026, 15:17, celkem upraveno 2 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

masar

#414 Příspěvek od masar »

Jenže se bavíme o obrázkových přílohách a jejich (ne)funkčnosti.
JirkaZ

#415 Příspěvek od JirkaZ »

Ano, udělal jsem test jiného způsobu. Zcela úmyslně, jak už píšu výše.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Zpět na „Provoz fóra“