Atari 800 XE

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

Atari 800 XE

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Kolik by mohla být dnes vyvolávací cena . Je v sestavě s mgf , nálezový stav .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ondraN

#2 Příspěvek od ondraN »

2500-3500 podle stavu a funkčnosti. Nefunkční tak okolo 1000.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Díky . Nemám ani zdroj a asi to video do TV ? Asi bych se ani moc nechtěl učit provozovat . Nějaký jednoduchý test navrhneš ? Najduto v super stavu , vzhledem k věku ...
ondraN

#4 Příspěvek od ondraN »

Já jsem svoje atárko opustil před třiceti léty, takže už si to moc nepamatuju. Snad poradí znalejší.
Obchodně je to tak, že maximum za to vydražíš pokud to je vyzkoušené, ideálně fotky kdy to jede, pokud to má původní krabice, manuály a je to kompletní. Když něco chybí, jde cena i zájem silně dolu.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Mám to jen takhle naholo .
Je to sranda , zároveň jsem vyhrabal SN-085 . Pojede taky . :D
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

Výstup byl anténní, pracovalo to tuším v UHF pásmu. Zdroj napětí si už bohužel nepamatuju.
Svoje Atari 800 XL jsem dal okolo roku 2000 kamarádovi sběratelovi k narozeninám - pár let bylo ve skříni, při testu před předáním zjištěna závada na ROM.
samec

#7 Příspěvek od samec »

Máš smolu. Tak silná patina sa cení na starších kovových predmetoch, nie na plastovom Atari. :P
hafca

#8 Příspěvek od hafca »

Cust píše: 14 zář 2026, 12:37 Výstup byl anténní, pracovalo to tuším v UHF pásmu. Zdroj napětí si už bohužel nepamatuju.
Svoje Atari 800 XL jsem dal okolo roku 2000 kamarádovi sběratelovi k narozeninám - pár let bylo ve skříni, při testu před předáním zjištěna závada na ROM.
Zdroj byl 5V/1.5A a výstup byl jak na TV, tak měl kompozitní video a po malé úpravě i S-Video. Do nedávna jsem k tomu měl i emulátor disketové jednotky. Programy se pak nahrávaly z SDHC karty. Kazeťák bez turba, to byla čirá hrůza. Stačilo aby sepl nějaký spotřebíč, který trochu rušil a začínalo se znovu. Některé programy trvaly i přes 15 minut.
Otestovat to jde, má to zabudovaný SelfTest, kde se testuje paměť, zvuk, video. Popis je kdysi stažený nějakého webu.
Self Test je základní testovací program provozuschopnosti počítače ATARI 800XE a můžete ho
spustit z každého tohoto počítače. Jedná se o strojový program, který je trvale umístěn v
paměti ROM.

Program Self Test můžete vyvolat dvojím způsobem:

a) Před zapnutím počítače stiskněte klávesu OPTION. Pak zapněte počítač, klávesu OPTION
držte stále stisknutou, a to až do zobrazení úvodní obrazovky Self Testu (naběhnutí trvá cca 2
sekundy).

b) Zapněte počítač - objeví se modrá obrazovka s nápisem "READY". Pak napište Basic příkaz
BYE a odešlete klávesou RETURN.

V obou případech se vám zobrazí úvodní zelená obrazovka Self Testu. Úvodní obrazovka
obsahuje čtyřřádkové menu, kde můžete klávesou SELECT vybírat typ testu. Klávesou
START pak můžete vybraný test spustit. Klávesa HELP ukončí spuštěný test a vrátí řízení
programu zpět do menu. Klávesa RESET ukončí celý program Self Test a přesměruje vás do
modré obrazovky Basicu.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Díky , ještě zapojení konektoru napájení , hlavně případné různé odchylky od 1,4+-3,5- . Děkuji
Zapněte TV přijímač a nalaďte na něm 4. kanál (to je nejčastější kanál modulátoru počítače, ale může být i jiný), 4. kanál pracuje s kmitočtem 85.25MHz.
hafca

#10 Příspěvek od hafca »

Nevím, co má být

Kód: Vybrat vše

1,4+-3,5- 
.
conn_2.gif
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
danhard

#11 Příspěvek od danhard »

Vyvolávací cena je nezajímavá, pokud to nechceš kup-teď.
Klidně začni s 1000Kč a asi se Ti to vydraží kolem 2000Kč, v lepším případě za 3000Kč.
Je k tomu zdroj ?

Můžu Ti za to dát 1500Kč, ale nemusím to mít.
Naposledy upravil(a) danhard dne 14 zář 2026, 16:39, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

danhard

#13 Příspěvek od danhard »

Já jen, že orig zdroj je kolem 500Kč, 5V/2A, měl jsem ho, ale někomu jsem ho dal.

Dej si adminovi požadavek, ať je vidět pořadí příspěků, jinak jsou Tvé hlášky zmatečné.

#3 je ještě jasné, ale když tam dáš #17 a ještě to Jimírek promaže, tak je to takové nejasné :lol:
Naposledy upravil(a) danhard dne 14 zář 2026, 16:47, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Já to normálně vidím , kdo ne ?? Dobrá věc v novém foru .
danhard

#15 Příspěvek od danhard »

Taky dřív fungovalo, že jsi mohl dát internetový odkaz na konkrétní příspěvek, stránka pak začínala tím příspěvkem.

Jinak Tvoje odpověď je klasicky Bobovská, kde tam vidíš u příspěvku #3 ?

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“