problem s compem duron 1,1ghz
Moderátor: Moderátoři
-
wiktor
problem s compem duron 1,1ghz
vetrak ve zdroji a pak se zdroj vypne po otevreni jsem zjistil ze se netoci vetracek na procesoru a ze asi nefunguje ani napajeci konektor pro ten vetracek jinej konektor pro napajeni vretracku na cipset funguje normalne ve zdroji jsem zadnou zavadu nezjistil zdroj jsem odzkousel
i na jiny desce tam fungoval bez problemu nesetkal jste se uz nekdo s toudle zavadou.
-
Mourek
-
wiktor
jsem na ty desce objevil nakej integrak blizko atx conektoru tak jestli byto nemohlo bejt ono je to KA7500B jo a da se pohledem nejak zjistit je stli je ten procesor spatnej nebo ne taki jsem slisel ze se ten procesor pro
socket 462 da dat do patice pro socket A.
-
rnbw
KA7500B pouziva ECS/PC Chips na mnohych doskach ako riadiaci obvod napajania CPU. Ten nebyva zly nikdy - na odpalenie potrebuje take velke napatie, ze by uz davno bolo odpalene vsetko ostatne v PC.
Socket A je to iste ako Socket 462 - len ine oznacenie.
-
Mourek
-
rezis
Po bazarek se sehnat da. Takovy problem bych v tom zas nevidel. Ale vyhazej z toho vsehno nechej jen VGA CPU a Ram a zkus to zapnout, potom zkus treba jinou VGA. Cpu pokud neni mechanicky dobity vetsinou vydrzi. Odchazi desky. Nejsou tam nafouklé kondy?Treba MSI s tim ma dost problemy.Mourek píše:Ochrana většinou nevypíná za dvě vteřiny ale později. Blbé je že socket A nebo 462 je už vyběhlý na tolik že novou desku asi těžko koupíš.
-
rnbw
Nafuknute kondenzatory by si hadam vsimol. Prave na doskach ECS/PC Chips s tymto KA7500B je to dost nebezpecne - ked prilis klesne ich kapacita, zhoria MOSFETy v napajani CPU. Opravit sa to da, ale je s tym dost roboty.
-
rnbw
-
wiktor
mohla zpusobovat je tam jedna soucastka v podobe fet tranzistoru
na ni jsou vyobrazeny dve diody spojeny katodama k sobe a je to oznaceny jako B55QS03 to bude asi naka dvojta dioda jsou tam tri kusy
a vypada ze vsechny jsou ve zkratu ale horsi ze ze jsem nikde nesehnal
datashet takze nevim ani jaky to ma hodnoty.
-
rezis
Na ty bych to netipoval ono tam nekde bude nejaka civecka nebo neco co ti zhati mereni pokud ji nevypajis. Zkousel jsi vse vyhazet? Co grafika do PCI? Jinak smir se s ti ze tu desku spravis dost tezko.wiktor píše:ten ventilator jsem zkousel ten je ok pak jsem zkousel jumprem rest biosu kzdyz jsem to restoval a nedal na spatek jampr tak se vetracek roztocil na chvilku tocil se a pak se znova a znova roztacel kondy nafoukly tam nejsou ale tedka jsem prisel asi na tu zavadu co by to snad
mohla zpusobovat je tam jedna soucastka v podobe fet tranzistoru
na ni jsou vyobrazeny dve diody spojeny katodama k sobe a je to oznaceny jako B55QS03 to bude asi naka dvojta dioda jsou tam tri kusy
a vypada ze vsechny jsou ve zkratu ale horsi ze ze jsem nikde nesehnal
datashet takze nevim ani jaky to ma hodnoty.
-
rnbw
Skusal si aj to, co som hovoril? Tzn. zapojit ventilator CPU do toho konektora, kde ma byt zapojeny, ale napajaci drot zapojit do zdroja? Ventilator by mal bezat a pojdu z neho impulzy do dosky - to vyluci tu moznost, ze to vypina ta ochrana. Lebo presne to iste som videl, ked mi jeden clovek doniesol dosku na opravu - zaplo sa to a za par sekund vyplo. Cela oprava spocivala v zapojeni ventilatora do spravneho konektora
-
Mourek
-
wiktor
vga konektoru pripojil monitor tak se vetracek tocil normalne ale ten konektor u procaku nefunguje funguje akorat ten u cipsetu je mozny ze by to udelal ten monitor byla tam pripojena 17 philips horsi je ze tahle deska vubec nema agp slot.
-
193.86.226.163