Zobrazování nastavených hodnot u zdroje.
Moderátor: Moderátoři
-
alcan
Zobrazování nastavených hodnot u zdroje.
jsem tady dnes poprvé a hned s dotazem.
Stavím si zdroj 2V - 30V / 1,5 A . Vše už je téměř hotové, jen bych si k tomu rád přidal ukazatel hodnot jak proudu, tak napětí v závislosti na regulaci zdroje (nejlépe LED nebo i LCD). Bohužel zatím jsem podobnou všc neřešil a tak nevím ani jak začít. Nasměrujete mě ? Poradíte ?:idea:
díky moc.
-
pepito
-
alcan
odkaz
pepito píše:Zdravím, už se to tu několikrát řešilo. Jestli se ti to nechce vyrábět, tak třeba v GESu mají stavebnici panelového měřidla jak LCD tak LED. Je toho spousta, chce to jen hledat.
Super ten modul by za to stal ... nemate odkaz ?
-
rezis
-
Jirka
-
urbanek
-
alcan
Jirky píše:http://www.gme.cz/index.php?action=detail&sklcis=722-197&lk=&sk=&pict=&jaz= - tady je ten lcd, jak píše rezis. Pro měření napětí dáš na výstup zdroje dělič, pro měření proudu bočník, kde snímáš úbytek napětí způsobený procházejícím proudem. Měřák napájej ze samostatného vinutí trafa (stabilizované na 9V). Asi tak nějak ....
Diky,
nemel bys nekde nejaky zapojeni, abych se na to mohl podivat? Nerikam ze si to neumim predstavit, ale lepsi se mi s tim pracuje. Cokoliv, kde je zapojen LCD nebo LED metr.
-
alcan
druhe trafo
-
PavelFF
Re: druhe trafo
alcan píše:Nebylo by lepsi pouzit pro ty merici moduly druhe trafo?
Jak ti napsal Jirky, určitě to bude lepší. Dokonce NUTNÉ! Jinak to bude ukazovat nesmysly, případně to odpráskneš.
Pokud budeš mít moduly dva, tak každý z nich musí mít svoje oddělené napájení.
-
alcan
PavelFF píše:alcan píše:Nebylo by lepsi pouzit pro ty merici moduly druhe trafo?
Jak ti napsal Jirky, určitě to bude lepší. Dokonce NUTNÉ! Jinak to bude ukazovat nesmysly, případně to odpráskneš.
Pokud budeš mít moduly dva, tak každý z nich musí mít svoje oddělené napájení.
tak diky, znamena to ze budu potrebovat 3 nezavisla trafa ?
-
jezevec
- Hlavní moderátor
alcan píše:tak diky, znamena to ze budu potrebovat 3 nezavisla trafa ?
Na napájení těch modulů ti stačí malinké trafo se sekundárem 2 x 12V (cca50kč) a stabilizované 78L09 pro každý modul. Odběr LCD modulu je asi 1mA.
-
PavelFF
Můžeš koupit i trafo 2x9V kdyby neměli jiné, protože půlwatové trafo má naprázdno o dost větší napětí než při zátěži a pro LCD voltmetry pojede skoro naprázdno.
Pokud máš na hlavním trafu mezeru mezi vinutím a plechy, můžeš taky zkusit prostrkat izolovaným vodičem (co nejtenčím) další dvě potřebná vinutí.
-
alcan
moduly
Ja si ji planuju koupit, ale nechce se mi hned kvuli jedne veci kupovat mikropajku za 1800. Nemate nekdo napad?