jak jsem aspiroval na hvězdnou pěchotu
Moderátor: Moderátoři
jak jsem aspiroval na hvězdnou pěchotu
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si zase při první opravě indukce o mým hrnci myslel, že je magnetickej, protože měl tlustý dno. Jsem totiž zvyklej na "sklokeramiku" s topnou spirálou. Tak jsem hledal závadu dál....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Výkonový IGBT natvrdo na chladiči, já vůl jsem tam dal silikonový podložky, aby to tak nerušilo okolí a oba během jednoho dne odešly znovu. Tak jsem rezignoval a dal jsem to bez podložek. Ten IGBT by mimochodem mohl řídit motor v lokomotivě, kdyby byl o trošku větší...
Mějme 2 kondenzátory 3300 uF 450V zapojené do série nabité celkem na cca 600V. Multimetr ukazuje 296V jelikož měří napětí pouze na jednom kondenzátoru. Kondenzátory chceme naráz vybít. Jako vybíjecí odpor použijeme žárovku 220V 60W.
Žárovka:
A) se rozsvítí do běla a pak pomalu zhasíná jak klesá napětí na kondenzátorech až je nakonec vybije.
B) jen blikne protože se jí přepálí vlákno.
C) se promění v malý tříštivý granát a načež pojededme na oční pohotovost kvůli podezření na střep v oku navíc s pískáním v uších a rukou popíchanou jak stovkou špendlíků.
rnbw píše:Tipujem to na C)
Uz som ziarovkou vybijal kondenzatory, ale mam ju pre istotu v plechovom kryte od PC zdroja.
tipnul sis dobře
po explozi na kondíkách zbylo ještě 250V celkem taže sem měl eště kliku že sem si nešáh na zbytky upálenejch drátků v žárovce.
Jinak na nose sem měl dioptrický brejle ale přesto se mi tam asi něco dostalo, vočař říkal že oko je podrážděný a že se to už vyplavilo tak doufam že se nemýlil. Kondíky byli zapojený taky jako zdvojovač- píchlý na síť přes oddělovací trafo a regulační autotrafo.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- weed_smoker
Uviděl jsem pojistku, byla zaprášená, že ji očistím. Naslinil jsem si dva prsty a čistil
Bylo mi tehdy 13-14 let.
Jirka