DVD na analog
Moderátor: Moderátoři
-
marshal
DVD na analog
tak rekorder mám opravy doma - chodí - tak se z dlohé chvíle zabývám myšlenkou natočit na VHS digitalizované filmy co mám v PC ale vůbec nevím jak a jestli to jde. TV karta v PC umí z analogu na digit, videokarta má výstupy na monitor a HDMI ale to mi taky nepomůže. Napadlo mě S-video ale nevím jestli je to nějak obousměrné.
Lze to vůbec ?
a jak ?
děkuji
-
rnbw
-
Hill
- Administrátor
-
Celeron
Ale celkem by mě zajímalo jak se dělá a případně kde pořídit převod z 8 mm normal a super filmu na něco digitálního. Kdysi jsem měl scaner, ve kterým šlo slíznout diáky ale těch bylo jen 24 nebo 32 na pásu, Super osmička měla kazety na 3 metry.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
marshal
-
Celeron
-
marshal
-
marshal
-
jirkati
-
Celeron
-
marshal
-
xsc
Přes DV kameru bych to neviděl tak optimální. Je potřeba vyrobit DV avi a to pak obvykle z timeline střihového programu přehrávat do kamery.
Při všech těchto operacích je potřeba nezapomenout na to, že video v TV je prokládané, 50i a podle toho masterovat DVD nebo DV. Z tohoto důvodu vůbec nedoporučuju nahrávat přímo z výstupu grafické karty z PC - ať už z analogového nebo po konverzi z HDMI. PC je blbé a o prokladu nic neví. Výsledkem tak je výstup ve formátu 25p (v tom lepším případě).
-
marshal
-
marshal
výstupní obraz je podložen jakoby nějakým moaré, šikmé husté světlé čáry zleva doprava. Na TV je obraz ok, když přepnu TV kartu na analog tak je přes obrazovku cca 5 silných černých čar ale jenom chvíli.
Video je pro mě španělská vesnice, dělal jsem pouze TV, přesto
jsem nalistoval servisní návod ale mám jej pouze v angličtině, což je problém. Navíc bez popisu se strácím i ve schematech.
je to dědeček JVC HR-S7611, místní servis krčí rameny.
Pro SD je ho škoda, nemáte nápad co by se s tím dalo dělat ? Příp. někoho kdo by věděl o čem je řeč ?
díky
-
Hill
- Administrátor
Pak to zaznamenáš na videu (i S-videu) bez problémů.
Jestli ti S-video konektor dělá bledé barevné moaré a vůbec nestabilní barvu, znamená to nejspíš jen tolik, že nemáš výstup z TV karty nebo vstup videa nastavený do režimu S-video, a barvonosná se dostává do videa jen slabým přeslechem v kabelu.
To musíš už vykoumat, když ses dostal tak daleko.
>>Celeron: Jirko, zkoušel jsem několik nabídek na převod filmů do digitálu, ale opravdu naskenování se ukazuje jako nejkvalitnější. Nakonec jsem nechal naskenovat nějaké šestnáctky filmy v Čerčanské, kousek od stanice metra Kačerov, protože tam je skutečně skenují, a výsledek je spolehlivě nejlepší ze čtyř pokusů, které jsem udělal u různých firem. Cenově to u všech vycházelo zhruba stejně, kvalita se lišila až nepříjemně výrazně.
Nejbližší sběrnu máš na náměstí v Bydžově u Komárka, nemusíš s tím až do Prahy. Objednáš to online formulářem, přijde ti číslo zakázky, s tím ten film necháš u Komárka a podrobnosti dořešíš s nimi mailem nebo telefonicky.
Přiznám se, že jsem také chtěl přímo fotit jednotlivá políčka filmů, ale ukázalo se, že kameře chybí to důležité písmenko "P" na konci názvu a dvě svorky pro vnější ovládání závěrky, které nejde zapojit ani uvnitř. Nebo by to chtělo mít deset minut času na to, abych si s tím pár neděl hrál, třeba by se mi to nějak obejít podařilo...
Proto teď šetřím do prasátka, a pak pošlu do Čerčanské nějaké svoje osmičky a superosmičky na naskenování taky. I dohoda o podrobnostech a formátu s nimi je totiž perfektní.
Filmy samozřejmě nevyhazuji, dobře ustálený a vypraný film má extrapolací stanovenou životnost nejméně 150 let ve tmě a nepřesušený, v klimatizovaných prostorách některé filmy udrží prý barvu nejméně 500 let. Z jednoho i z druhého nás už hlava bolet nebude, stejně se to nedovíme, ale ten pocit, že nás něco přežilo....
Obávám se totiž, že za deset patnáct let už budou i současné formáty digitálního videa zastaralé, a bude problém sehnat něco na jejich přehrání, případně člověka, který to umí rozhýbat, podobně, jako dopadly analogové i digitální formáty záznamu na pásek.