Co vše je možné. Autoadaptér USB 5V, nefunkční voltmetr.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Valdano

#16 Příspěvek od Valdano »

Kremik píše: 12 zář 2026, 12:15 Někteří si na podvody tak zvykli, že už je považují za normální.
Obraťte se na ČOI s oznámením tzv. klamavé obchodní praktiky podle §5 Zákona o ochraně spotřebitele a pak sem napište výsledek. Uvádění nepravdivých údajů o výrobku je správním přestupkem. ČOI za toto jednání udílí prodejcům finanční pokuty. Pokud to neuděláte i když jste přesvědčen "o své pravdě" tak jste jen "rejpal", který na to jen poukazuje, ale sám není ochoten učinit nic co by mohlo vést k nápravě.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Valdano, JE to podvod - protože tam je napsáno "voltmetr" s uvedením parametru "nefunkční". Protože když ten šmejd v reálu žádnej voltmetr neobsahuje, i když popis návodně tvrdí, že JE NEFUNKČNÍ, tak je to záměrný nepravdivý tvrzení.
Ano, je to slovíčkaření, ale kvůli záměně dvou slov v programu nedoletěly dvě ruSSácký sondy dostatečně přesně k Halleyově kometě. V týhle situaci by tam mělo bejt něco ve smyslu "neobsahuje měřidlo, displej nesprávně indikuje trvale stejný údaj" - ABY TO NEUVÁDĚLO KUPUJÍCÍHO V OMYL.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Valdano

#18 Příspěvek od Valdano »

Platí mnou výše uvedené. Kdo jste o tom přesvědčeni tak se tu nedohadujete a pište rovnou na ČOI, protože dohadováním tady ničeho nedosáhnete. :wink:
Naposledy upravil(a) Valdano dne 12 zář 2026, 12:45, celkem upraveno 1 x.
ransom

#19 Příspěvek od ransom »

Falešný voltmetr... Falešná bankovka je taky bankovka. Za mě vyřešeno.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Kremik

#20 Příspěvek od Kremik »

Valdyno, kdybys měl na to, chápat celé vlákno jako celek, nepsal bys nic o "rejpalech".
A obracet se rovnou na ČOI - proč proboha, takhle by reagoval jen blbej práskač. Nejprve je třeba jednat s Hadexem.
Do vlákna, kde mizí mé příspěvky, nadále nepřispívám. Na to je můj čas příliš cenný.
Valdano

#21 Příspěvek od Valdano »

Kremik píše: 12 zář 2026, 12:46 Nejprve je třeba jednat s Hadexem.
Já jsem přesvědčen o tom, že ten popis na Hadexu je dostačující. Kdo je přesvědčen, že nikoli tak ať napíše Hadexu návrh na změnu popisu třeba jak jsem uvedl v mé dřívější reakci viz ten červeně zvýrazněný text a nebo jim navrhněte jinou vlastní formulaci a pokud to odmítnou tak teprve pak můžete zvážit ČOI.
samec

#22 Příspěvek od samec »

Áno, popis je zavádzajúci, lebo síce každý bežný človek tomu popisu rozumie spôsobom, že čosi tam svieti, ale napätie to nikdy merať nebude, kdežto špeciálne pre Kremika tam musia uviesť, že výrobok neobsahuje opraviteľný voltmeter. :D
Kremik

#23 Příspěvek od Kremik »

Po bitvě generálem, co? Kdyby sem lojsmen nedal rozřešení, jen zmínil že mu to nefunguje, byl bys mezi prvníma, který by radil jak to rozchodit :roll:
Do vlákna, kde mizí mé příspěvky, nadále nepřispívám. Na to je můj čas příliš cenný.
Valdano

#24 Příspěvek od Valdano »

Lojzmenovi zřejmě ten popis na Hadexu také moc nevadí. Jinak by jim už napsal svůj návrh na opravu a pokud by návrh přijali tak už by tam ten popis nebyl v té podobě jako tam stále je a neměli bychom se tu o čem dohadovat. :D Navíc jak píše pořídil si to spíš jen na prozkoumání a po prozkoumání usoudil, že to raději ani nebude používat.
lojzmen píše: 11 zář 2026, 23:17 ...Tak jsem si řekl, že prozkoumám, kde je chyba...
lojzmen píše: 12 zář 2026, 07:35 Já to nebudu používat, je tam příliš malá mezera mezi datovými piny USB a plus napětím z auta...
Valdano

#25 Příspěvek od Valdano »

Jen pro zajímavost. Podle záznamů web archivu je ten popis na Hadexu od 15.06.2026. V úterý už to budou tři měsíce a zřejmě to dosud nikoho nezaujalo natolik, aby měl potřebu jim k tomu napsat a nebo na to prostě na Hadexu kašlou ať už jim někdo napíše nebo ne.
Kremik

#26 Příspěvek od Kremik »

To samozřejmě nevíme. Ani to, zda je kvůli tomu kontaktoval lojsmen.
Kdysi jsem v Hadexu koupil nefunkční horkovzdušku. Uvnitř bylo vše, co v horkovzdušce být má. Opravil jsem ji a léta dobře sloužila. Až dokud se nerozpadla vrtule. Tohle znamená nefunkční.
Valdano

#27 Příspěvek od Valdano »

Kremik píše: 12 zář 2026, 15:58 To samozřejmě nevíme. Ani to, zda je kvůli tomu kontaktoval lojsmen.
Pokud by jim k tomu lojzmen psal tak bych očekával, že by se o tom aspoň minimálně nějak zmínil ve stylu "K tomu nevhodnému popisu jsem jim psal a odpověděli, že to časem opraví." nebo "K tomu nevhodnému popisu jsem jim psal, ale podle jejich názoru je zcela v pořádku a nic opravovat nehodlají.", ale z jeho dvou příspěvků v tomto tématu tomu nic nenasvědčuje. Třeba by to některým zde i ušetřilo práci s psaním návrhů do Hadexu. Otázkou je zda ten popis na Hadexu vůbec lojzmen za nevhodný považuje? Možná se tu lojzmen ještě ozve a dá vědět jestli k tomu popisu něco na Hadex psal a nebo nepsal. Snad se do té doby diskuse okolo toho nenafoukne minimálně o dalších cca 50 stran. :D
samec

#28 Příspěvek od samec »

Kremik píše: 12 zář 2026, 15:58Kdysi jsem v Hadexu koupil nefunkční horkovzdušku. ... Opravil jsem ji
A tiež ju predávali vyslovene s popisom, ako nefunkčnú?
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

Já teda jsem toho názoru, že popis "něco ve výrobku je, ale je to nefunkční" a "ve výrobku je oyeb, imitující požadovanou funkci" ukazuje dvě odlišný věci. V prvním případě je možná oprava danýho konstrukčního celku, v tom druhým pomůže jedině vmontování novýho fungujícího komponentu - v daným případě měřidla, což není jen samotnej displej ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#30 Příspěvek od rnbw »

Fascinuje ma, kolko usilia niekto vlozil do vyroby falosneho displeja. Stacilo predsa pouzit jednu LED a pred nu nalepit foliu s maskou "12,5".

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“