Co vše je možné. Autoadaptér USB 5V, nefunkční voltmetr.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lojzmen

Co vše je možné. Autoadaptér USB 5V, nefunkční voltmetr.

#1 Příspěvek od lojzmen »

V Hadexu nabízejí Autoadaptér USB 12V/5V 2,1+1A, nefunkční voltmetr, výstupy USB funkční (G803Z) .
Tak jsem si řekl, že prozkoumám, kde je chyba. Opravdu trvale ukazuje 12,5V.
Kuchnul jsem to. Měnič je běžný. Ale ten displej? Netušil jsem, že to je tohle možné :D
Viz obrázek.
displej 12 5V.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Neboli chceš říct, že displej má jako "předřazenou elektroniku" jen pár SMD odporů, kterýma je natvrdo nastavenej údaj "12,5V" ? Respektive že to je přímo předem vyrobenej fake displej, kterej za jakejchkoliv okolností ukazuje jen tenhle předem uurčenej "údaj", odpory jen limitujou proud celým displejem a tím to hasne? Tvl, to je fakt PRCáckej oyeb dotaženej k úplný dokonalosti ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lubos1961

#3 Příspěvek od lubos1961 »

A co jste jako čekali, že za 20 kč to bude ještě zpívat?
lojzmen

#4 Příspěvek od lojzmen »

Ten displej je natvrdo nastaven na 12.5. Je to jen modře svítící ozdoba.
V Hadexu mají toho skladem dost.
Na plošáku zespodu jsou plošky na nějaké šváby. Na Alíku vzhledově totožné věci jsou, za vyšší cenu.
Já to nebudu používat, je tam příliš malá mezera mezi datovými piny USB a plus napětím z auta.
Ale možná jsem zbytečně úzkostlivý :wink:
p32

#5 Příspěvek od p32 »

lubos1961 píše: 12 zář 2026, 07:25 A co jste jako čekali, že za 20 kč to bude ještě zpívat?
Tak za dvacku jenom 2 konektory USB, 2 kondíky a 1 měnič za 12 V na 5 V je asi málo. Možná chtěl displej s OLED. :D
Jenom jsem z toho příspěvku nikde nevyčetl, jestli to funguje nebo ne.
Kremik

#6 Příspěvek od Kremik »

Tady není rozhodující cena. Tohle je věc vyrobena za účelem kupujícího podvést. Hadex z toho neviním, jestli to jen přeprodává, ani to nemusí vědět.
Kdysi jsem tam koupil balancéry pro Li-Ion, které nebalancovaly. Pouze hlídaly horní a spodní mez napětí, balancér tam prostě nebyl. Prodavač vypadal že to neví. Kdybych to chtěl vracet, určitě by to vzali, když mi prodali blbé repra, s reklamací byli vstřícní. Stejně tak, když mi omylem vydali jiné součástky.
Co se mi ale nelíbilo, že neupravili popis toho "balancéru". Prodávali to tak stále dál. A to už mi fér nepřijde, když už o tom vědí.
V případě toho "voltmetru" bych jim dal vědět co to ve skutečnosti je a čekal, co s tím udělají.
Do vlákna, kde mizí mé příspěvky, nadále nepřispívám. Na to je můj čas příliš cenný.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Niekto toho "vyhodne" nakupil celu paletu. Ked potom zistili, ze ten voltmeter je falosny, tak to vypredavaju za 20, aby to nemuseli vyhodit. Ten menic na 5V bude podobnej kvality.
lubos1961

#8 Příspěvek od lubos1961 »

Kremik píše: 12 zář 2026, 10:44
V případě toho "voltmetru" bych jim dal vědět co to ve skutečnosti je a čekal, co s tím udělají.
Vždyť to tam mají přímo a hned 3 x napsáno, že ten displej je nefunkční, že to je vlastně jenom kontrolka zapnutí, máte možnost si tam koupit jiné a dražší, ale stejně si vyberete tento nejlevnější a potom to tady kritizujte, že ten displej nefunguje a jaký je to podvod.
Kremik

#9 Příspěvek od Kremik »

Já na to neklikal. Vycházel jsem z údajů uvedených ve vlákně.
Ale stejně je to špatně. 12,5V neukazuje voltmetr, ale display.
To je rozdíl podstatný! Asi jako mezi nepojízdným a žádným autem.
Navíc i ten display je evidentně nepoužitelný.
Sorry, ale ten popis je zkrátka podvodný.
Do vlákna, kde mizí mé příspěvky, nadále nepřispívám. Na to je můj čas příliš cenný.
Valdano

#10 Příspěvek od Valdano »

Ano Číňan má prostě svoji logiku a lze uvažovat o tom, že to pravděpodobně bylo vyrobeno z marketingového hlediska ve snaze oklamat uživatele utkvělou představou, že to měří reálné napětí i když to v reálu není pravda.

Nicméně ze strany Hadexu nejde o žádný podvod vzhledem k tomu, že prodejce přímo a jasně uvádí "nefunkční voltmetr" a dále "Voltmetr ukazuje trvale 12,5V" a tím volmetrem pro laiky má Hadex samozřejmě na mysli pouze ten displej. Je to tedy jen čiré slovíčkaření. Kupující je předem informován o tom, že displej má funkci v podstatě jen indikátoru napájení a nikoli reálného měření hodnoty napětí. Pokud tedy někdo koupí takovou věc i přes toto jasné upozornění prodejce, tak by si dle mého názoru neměl stěžovat, že to funguje tak jak to bylo popsáno.

Komu to bije do očí tak napište na Hadex ať v tom popisu nezmiňují nefunkční volmetr, protoe tam žádný voltmetr není a ať prostě uvedou

Zařízení nemá funkci měření napětí a displej je pouze indikátor napájení, který při napájení trvale zobrazuje hodnotu 12,5V.

Ten displej mohl výrobce klidně nahradit obyčejnou LEDkou, aby to nebylo zavádějící, ale když už je to takto vyrobeno a prodejce to má zmíněno v popisu tak bych to neřešil. :wink:
Naposledy upravil(a) Valdano dne 12 zář 2026, 12:04, celkem upraveno 4 x.
samec

#11 Příspěvek od samec »

Na tom displeji je najúžasnejšie, že je to na ňom napísané.
12p5.jpg
Na čo má toľko veľa vývodov? Dajú sa rozsvecovať jednotlivé číslice?
:?:
Kremik

#12 Příspěvek od Kremik »

Obecně problém těchto adaptérů je to, že kdyby se prorazil spínací trand, pošle 12V přímo na výstup. Proto se jim vyhýbám.
Hádám, že u výse zobrazeného displaye nerozsvícené segmenty ani nebudou osazeny LEDkama.
Kremik

#13 Příspěvek od Kremik »

Valdano píše: 12 zář 2026, 11:46 Kupující je předem informován o tom, že displej má funkci v podstatě jen indikátoru napájení
Není, to sis vycucal z prstu, tedy přesněji, dozvěděl ses to až z tohoto vlákna.

Prodám ti nepojízdné auto, chceš? Vyber si značku, barvu i cenu.
Valdano

#14 Příspěvek od Valdano »

Ale houby s octem. Vy akorát slovíčkaříte a nejste schopen pochopit to, že Hadex tím popisem nefunkčnost měření napětí jasně deklaruje viz přiložený obrázek. Ano mohli to napsat jinak a lépe jak zmiňuji výše, ale i tak je to dle mého názoru dostačující.
Kremik

#15 Příspěvek od Kremik »

Tady se ukazuje smutná pravda:

Někteří si na podvody tak zvykli, že už je považují za normální.

Valdano dokonce zaměňuje voltmetr za display. Co k tomu říct... :|

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“