Přepínač stop B-115

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Rozebrat to jde celkem snadno ale složit... Mám ho už asi rok v igelitovým pytlíku v prvočinitelích. :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
buchar

#17 Příspěvek od buchar »

Rozebrat to jde, ale velice těžko by jsi to dával dohromady. Možná vůbec. Já jsem měl rozebraný ten druhý přepínač TAPE/SOURCE a dával jsem ho dohromady asi 2 hodiny. A to je jednoduchý proti tomu přepínači na stopy.
samec

#18 Příspěvek od samec »

To sa mi nezdá. Predsa keď to zvládli zložiť pracanti vo fabrike, tak by to mal zvládnuť aj šikovnejší kutil domáci.
buchar

#19 Příspěvek od buchar »

Určitě měli nějaký přípravek do kterého to naskládali a nebo něco podobného.
stefan31

#20 Příspěvek od stefan31 »

Tie prepínače rozoberateľné sú a to celkom bez problémov, ale zložiť naspäť s pôvodnými dielmi už asi nie. Myslím tým tie štyri konce 1mm hrubých drôtov, ohnutých do dvoch "U", ktoré sa po narovnaní nalomia a pri skladaní späť sa ulomia úplne. A tak som zohnal 1mm drôt, 1mm závitové očko, ale s 1mm matičkami bol problém. Vtedy boli, ale len v UK a ...... chcel som ich na A/V prepínač, a nakoniec z neho zišlo - kúpil som hotový výrobok AKAI SS-V10.... po rozobraní sa diely dajú bez problémov vyčistiť a ošetriť, dnes na to sú už lepšie prostriedky, ako v čase výroby....

Stefan31
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Koupil jsem , ještě před loupením , celou sadu matiček od 1mm za pár korun .
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Tak to nie je velmi stastna konstrukcia. Podla mojich skusenosti, co sa nevycisti poriadne, to nevydrzi dlhodobo. Poriadne = nastriekat, mechanicky kontakty ocistit, bordel zotriet, namazat.
stefan31

#23 Příspěvek od stefan31 »

Ak by namiesto zahnutých koncov tých U drôtov boli napr. tie matičky, bol by to podľa mňa celkom fešácky prepínač, spravidla sú nefunkčné len pre zašpinené kontakty a nie z mechanických dôvodov.

Stefan31
samec

#24 Příspěvek od samec »

Ja si podľa potreby vyrábam aj skrutky, aj matice. Skrutky trebárs z kusu medeného drôtu, matice trebárs z kusu medenej pásoviny z prepojovacej hrebeňovej lišty.
https://vi.aliexpress.com/item/1005007763062543.html
Kremik

#25 Příspěvek od Kremik »

Kdysi jsem to rozebral i složil. Nějakej trouba chtěl sundat hmatníky, ale netušil, že v nich jsou šrouby, tak se je snažil vykroutit. Ztrhal koncové dorazy, takže to uvnitř pěkně popřeskakovalo.
Složit to byl docela opruz. Ty jednotlivé "vozejčky" není jedno jak se otočí. Jsou titěrné, je jich tam dost, takže je to legrace. Krom toho, já kontakty namazal vazelínou a při skládání jsem na ně nechtěl sahat prstama. Tohle je práce spíše tak pro hodináře. Ale povedlo se, přepínače chodily dobře celou dobu, co jsem tu B113 používal. Ty zahnuté dráty, co to drží pokupě jsem vůbec neřešil. Prostě jsem tam provlík nějakej drát a vzadu zakroutil.
Do vlákna, kde mizí mé příspěvky, nadále nepřispívám. Na to je můj čas příliš cenný.
Michal22

#26 Příspěvek od Michal22 »

Pokud se nepletu, tak se dají rozebrat, drží je pohromadě myslím dva drátky?
Kdysi dávno jsem je zkoušel čistit zevnitř, ale ne všechny se mi podařilo nazpět složit :-(
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...

Zpět na „Audiotechnika“