Horkovzdušnej friťák
Moderátor: Moderátoři
-
Celeron
Horkovzdušnej friťák
Jaký jsou zkušenosti s horkovzduchama? Má to smysl pořizovat když mám starou dobrou Remosku?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
josef_novak
Např. dám křídla, po deseti minutách přidám brambory a po cca 30-35 minutách je hotovo.
-
decmen
No pak si na něj zvykla, koupila z pečícího papíru takový misky,aby nebyla celá nádoba zasviněná. Děláme v tom hlavně ryby, nějaký masový plátky, grilovanou zeleninu ale třeba i smažák (ten obaluje v lupínkách), hranolky moc nejíme. Dvě porce se v tom udělají v pohodě.
Volejový Bravo vytahuju jen v létě na smaženej květák, jinak je umytej a schovanej v komoře.
Shrnutí: dokázal bych žít i bez HF , ale když už je doma, tak využití má.
-
pocitujlasku
-
Sandal
Hlavní pozor dej na dotykový ovládání, který mají dneska už skoro všechny. Vypařující voda začne sama mačkat lačítka, a to bys tu troubu pak radši prohodil zavřenym oknem. Konkrétně třebas Philco. Tam to fakt nefunguje. Je potřeba vyzkoušet, jestli neblbnou i jiný trouby a kdyžtak vrátit. Koupil jsem nedávno Rohnson, a má jen kroutítko na teplotu a na čas. Vše mechanika. Spokojenost.
-
Celeron
Dík za info.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
martinkopp
Pokud máš rád klasické hranolky, spokojený nebudeš (vyzkoušej si je v troubě). Kup si takovou tu celoplechovou co se dá vyndat spirála s elektronikou a zbytek může do myčky. Tam nic žloutnout nebude.
-
Michal22
Hned jsem zavrhnul plastové varianty, mám Philco se skleněnou nádobou.
Vždy přidám malou lžičku oleje na dno, aby se maso tolik nevysušilo.
Čištění je v pohodě, vyjma kovové mřížky na dně, ale když se nechá odmočit, tak to jde.
Moja ženská do toho taky koupila ty mističky z pečícího papíru, ale já ani nevím, kde jsou, takže je používá jen ona
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
Sandal
Nevím. Mám dvě kolečka vedle sebe, normálně s nima točim, akorát čas nejde zkrátit, jako u některých mechanických minutek. Prostě doleva s nim neotočim.Celeron píše: Jak to funguje? Nemusí být horkovzduška pod napětím aby se s tím dalo kroutit?
Dík za info.
-
decmen
Jsou mechanický i s dotykáčem, normálně jde s těma mechanickejma točit i s časem doleva, pak to na nule cinkne jako ti cinkne hloupá mikrovlnka jen se dvouma knoflíkama. Ta co máme doma je s dotykáčem a za ten rok, co ji máme nebyl problém. Jen jsem ženě koupil takovej rozprašovač skleněnej na olej, aby to maso nebo hranole trošku špricla. A ta mřížka na dně musí být vyndávací, jen na 4-řech silikonovejch podložkách na nožičkách, aby neležela na dně. V podstatě s údržbou není problém.
-
martinkopp
-
Michal22
-
bu2520
Pokud je olej dobře rozpálen , tak ho potravina nestačí absorbovat protože se zatáhne. Problém klasického friťáku vidím v tom že se do něj dá příliš velký objem potravin a olej schladne , čili nesprávné používání, včetně údržby.
-
pocitujlasku
ja som si kupil taky rozprasovac na olej (nieco ako sprej), staci mi par krat strieknut na maso, a nie je vysusene. Podobne aj napr. mrazene hranolky. Par krat postriekam a su potom take velmi jemne chrumkave. Pouzivam to aj na panvicu, aby som nerobil uplne nasucho, ale zaroven aby som tam zbytocne nelial kopu oleja. Nic sa nepripali a nie je to nasiaknute olejom.Michal22 píše:Vždy přidám malou lžičku oleje na dno, aby se maso tolik nevysušilo.
-
martinkopp
Osobně tam ale dělám jen hranolky, topinky, vyjímečně smažený sýr. Nikdy jsem nepřišel na chuť věcem typu naplácat na maso mouku, staré pečivo a nevím co ještě a pak ho trápit v oleji, takže je možné že tam je spotřeba větší, nevím. Jediné co snad z masa dělám jsou rybičky grundle, ale potom je olej stejně na vyhození protože smrdí rybinou a i když propagátoři zdravé výživy jsou schopni ledasčeho, nedokážu si představit jak někdo tohle dělá v horkovzdužné troubě jakékoliv velikosti nebo názvu
Maso hodím na gril nebo grilovaci desku, tam se stejně žádný olej neudrží a klasickou pečínku si zamastí každý sám podle vkusu. Ta se táhne v troubě, nikdy ne ve friťáku, teda aspoň doufám že to tak nikdo nedělá