K: Klíč s centrálem pro fabku , i bez klíče

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

K: Klíč s centrálem pro fabku , i bez klíče

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Rok po koupi fabie 2006 jsem potřeboval použít "druhé" klíče a ouha , nejde dálka . Tak jsem vyměnil baterku a zase nic . Na trubce je podobná věc , takto fungující klíč koupím zde
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

Ledka bliká při stisknutí tlačítka? často bývají neviditelně zoxidované kontakty baterek. Občas je utržený kondenzátor smd , nebo vadný rezonátor.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Někdo asi rezonátor napadl . Ale mám typ s jedním chrobákem a rezonátorem . Rezonátor někdo rozloupl . Máš jiný ? Koupím s prací výměny . Z toho druhého klíče nelze , je to jiný , větší typ .
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

Běžně to nedělám, tak ani nemám běžně díly, ale jsi si jistý, že je rezonátor rozloupnutý? Někdy vypadá jako keramická tyčka s třemi ploškami.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Inu dobře vyfotím . Stavil jsem se dnes na šroťáku v Olešnici . Sebral jsem dálku z kokty a doma dal baterku , bliká si , ale nejde navodit samoučící kod . Vzal jsem druhý funkční a také nejde navodit samoučení . Takže oprava původního by byla dobrá ... Proto bzch koupil ten klíč ze seata , který to umí .... Jestli to není FAKE . :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Bohužel zase nevím , zda ten "rozloupnutý" je opravdu original centralu od auta . :headscratch:
tomasjedno

#7 Příspěvek od tomasjedno »

BOBOBO píše: 03 srp 2026, 10:58 Proto bych koupil ten klíč ze seata , který to umí .... Jestli to není FAKE . :D
Umělej inteligent mi na to řekl, že u VW z přelomu tisíciletí to u některých aut funguje, ale u Fobie ne.
U většiny Fabií I existují jen dva způsoby naučení dálkového ovládání:

* diagnostikou (např. VCDS/VAG-COM), což je oficiální postup;
* manuálním postupem se dvěma klíči, který funguje jen u některých verzí komfortní jednotky.

Ten manuální postup obvykle vypadá takto:

* jeden klíč je v zapalování a zapne zapalování,
* druhým klíčem se zvenku zamknou dveře řidiče,
* poté se na dálkovém ovladači stiskne tlačítko Odemknout (někdy jednou, někdy podle pořadí klíče),
* po několika sekundách se dveře odemknou a ovladač je spárován.

Přesný postup se ale liší podle roku výroby a verze komfortní jednotky. Některé jednotky manuální učení vůbec nepodporují.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

U mého kusu nula . Ještě poznatek , když se zamkne dálkou , tak to nejde zrušit kličkou ani tlačítkem na madle . Musí se otočit klíčem . No jo budu mudet ke kováři ... ale neznám PIN . Snad půjde centrál i bez toho . Dám vědět .
keemo

#9 Příspěvek od keemo »

No, to neni 120-ka kterou jsi vyhackoval pres otevrene okno.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Asi myslíš zavřené ...... v nárazníku jsem vozil zahnutý drát ... Odblokoval jsem i zamknutí ze strany spolujezdce .
tomasjedno

#11 Příspěvek od tomasjedno »

BOBOBO píše: 05 srp 2026, 10:52 U mého kusu nula . Ještě poznatek , když se zamkne dálkou , tak to nejde zrušit kličkou ani tlačítkem na madle . Musí se otočit klíčem . No jo budu mudet ke kováři ... ale neznám PIN . Snad půjde centrál i bez toho . Dám vědět .
Na centrál PIN netřeba, jen na immo. Kdybys byl v Pze, tak ti to udělám.
BOBOBO píše: 05 srp 2026, 12:28 v nárazníku jsem vozil zahnutý drát ... Odblokoval jsem i zamknutí ze strany spolujezdce .
Já drát nevozil, vždycky, když bylo potřeba, se poblíž nějaký našel :-)
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Přesně, jen člověk musel vědět, kudy do těch dveří hrábnout. Rozměrově pak úplně stačila narovnaná největší sponka na papíry do kanclu - ve složeným stavu cca 12cm dlouhá ...

Ty zámky, centrál i klíče by ale určitě měl umět Jirka Blecha von Svítkov alias "GeorgeB" von Bastlírna a pokud by se ti nechtělo plácat se k němu až na odvrácenou stranu Koněpůlek a stačil by ti nějakej Jirka Borovička z bližšího Údolí Opic, tak mám na něj tlf a v případě zájmu můžu poslat via SZ.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tomasjedno

#13 Příspěvek od tomasjedno »

BOBOBO píše: 03 srp 2026, 11:07 Bohužel zase nevím , zda ten "rozloupnutý" je opravdu original centralu od auta . :headscratch:
Kdyby ti nějaká ta hlavička klíče s dálkáčem přebývala, tak se jí rád ujmu. Mám plonkový spodek.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Dyk jsem psal , že jsem byl žebrat na šroťáku .
tomasjedno

#15 Příspěvek od tomasjedno »

No ale nevíme, cos všechno vyžebral :-)
Mimochodem, Fabia tuším v té době měla dvoutlačítkové klíče: DVEŘE a KUFR. Já potřebuju variantu ODEMYKY a ZAMYKY, ta druhá by mi byla k ničemu.
Naposledy upravil(a) tomasjedno dne 07 srp 2026, 18:36, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Auto - Moto technika“