Zahradní drtič Parkside PEMH 2400

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ransom

Zahradní drtič Parkside PEMH 2400

#1 Příspěvek od ransom »

https://photos.app.goo.gl/3Sq4EsccqkXckowJA

Zmiňoval jsem tu příhodu ve vláknu o zkušenostech s Lidlem. Reklamaci uznali okamžitě online a ihned vrátili peníze, nemusel jsem strojek nikam posílat.

Příhoda se stala tak: Při odlehčení se zvedly otáčky na volnoběžné. Vzápětí se pohon zadusil, pak se za mohutného hučení zastavil, a ještě než jsem vypnul vypínač, z větracích otvorů se zakouřilo a zasmrdělo spáleninou.

Dnes jsem strojek vyvrhnul, a podle ohledání se vše událo tak:

- Při volnoběžných otáčkách se odstředivou silou rozletěl plastový ventilátor na hřídeli motoru. Je hned nad řemeničkou, ve společném prostoru s převodem.
- Kus ventilátoru se zašprajcoval o hnanou řemenici z plastu. Třením se k ní připekl a zastavil ji.
- Prokluz hnací řemenice začal pálit zastavený řemen.

Jestliže má mít krouhací hlava nějakých 2800 otáček, motor bude mít hádám tak 30.000. Tipuju, že dodavatel už ví, že je ventilator špatný. Navic jsem našel recenzi, která popisuje přesně stejnou událost. Motor vypadá intaktní a normálně chodí. Odnesl to de facto jen řemen (řemenice by šla přebrousit). Celkově ta mechanika sice nevypadá jako na věčné časy, ale na druhou stranu není ani nějak úplně vojebaná. Klidně bych jí dal několik šťastných roků občasného provozu na zahrádce. Kdyby to nezkurvil blbej ventilátorek za pětikorunu.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“