kapesní svítilna led

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

kapesní svítilna led

#1 Příspěvek od starecd »

Zdravím, koupil jsem u Ťamana stejnou,jak v odkazu, jen ze 7ledkama, katastrofa 1.vydržela 1měsíc a shořely všechny led, vyměnil mi ji ta už je taky hyn.Když jsem tam dal nové alkaliky(byly tam už slabé obyčejné), tak to fest topilo, myslí, že je to dost nebezpečné, teď svítí jen 1led.Tak to dopracovali.
https://runder.cz/detail-produktu/yato- ... 9Yt7Mg-ixy
007
Moderátor

#2 Příspěvek od 007 »

Co očekáváš za 50 kč? Že v tom bude DC-DC měnič? Kupuji čínské svítilny od Sofirnu, sice nestojí 50 korun, ale nemohu si je vynachválit. Jejich dvoureflektorovou čelovku mám v autě, další v brašně s nářadím a další v batohu pro každodenní nošení. A jsem naprosto spokojen.
007
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Tyto svítilny jsou naprosto v pořádku. Problém bude spíše v baterkách, co jsi do nich strkal. Válí se nám tu asi tři a žádná nemá důvod se hřát.
DukeNuke

#4 Příspěvek od DukeNuke »

Podobná potvora se mi válí v šuplíku, už ji nepoužívám. Má ale už jen jeednu LED. Jestli ji chceš, je tvoje.
Valdano

#5 Příspěvek od Valdano »

Já používám už několik let Nicron B74 a naprostá spokojenost. Rozměry 112 x 21 mm. Má jednu LED. Funguje na klasický AA článek 1,5V a také na dobíjecí Li-Ionku 3,7V řady 14500. Hmotnost včetně Li-Ionky 82g. Otočná hlava až o 90 stupňů usnadňuje nasměrování světla v úhlu. Ve spodním šroubení je silný magnet pro uchycení baterie třeba na blatník auta při výměně kola apod.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kremik

#6 Příspěvek od Kremik »

p32 píše: 28 srp 2026, 16:19 Tyto svítilny jsou naprosto v pořádku.
To určitě :D Nechápu tvoji posedlost obhajovat šrot 8O
Už od pohledu: Pravděpodobně jsou v takové svítilně LEDky napojené natvrdo na baterie. Taková svítilna může móžnáá nějak fungovat jen s těmi nejvíce shit bateriemi a to ještě patřičně odleženými. P32 asi používá baterie z odpadu. Dále spínač. Princip alá mačkátko z propisky, kontakty z materiálu, který vodí možná první měsíc. Poté, abyste vůbec poznali, zda je baterie zapnutá nebo vypnutá s ní musíte třikrát praštit. Pokud je zapnutá, možná na chvíli problikne nebo zamžourá. Krom toho, spínač se jedním ze svých vývodů opírá o hliníkové tělo svítilny. Životnost takového propojení je asi taky tak měsíc. Závit ve svítilně má tak velkou vůli, že pokud ho nenamažete, tak po pátém utažení se protočí.
Takže ano, pokud má p32 tři takové "svítilny", určitě se u něj jenom válí, protože ke svícení to opravdu není.
xsc

#7 Příspěvek od xsc »

Mám tuhle šitku už dlouho. Ano, je to zapojené na prasáka, ale ono to počítá s tím, že tři obyč tužkovky moc proudu nedají a přepětí u nich nehrozí. Přesto se po čase stane, že to vypadá, že LEDky odešly. Vždycky je ale příčinou to samé, co bývalo i u obyčejných baterek - kontakt baterií. Stačí odrbat a zase svítí. Už několik let.
Otkundes

#8 Příspěvek od Otkundes »

Prodejní cena u té baterky (pár desítek korun), odpovídá její kvalitě. Pokud někdo potřebuje kvalitnější svítilnu, ať si připlatí a koupí si jinou! Třeba s lepším vypínačem, zlacenými kontakty a s elektronickým driverem. Co je na tom nepochopitelného, že baterka musí být kritizována na technickém fóru?
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Inú , že to není jehelníček ? :D
ZVUK2000

#10 Příspěvek od ZVUK2000 »

Ať si kupuje každý co chce. Ale svítilnu na baterie a jiné zřízení i když jsou levná nekupují. Nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci. Prostě preferují vše co má možnost dobíjení běžnou nabíječka pro mobil.
samec

#11 Příspěvek od samec »

Počul si už niekedy o nabíjacích článkoch? Ono je niekedy dobré, ak vec, ktorú potrebuješ použiť okamžite raz za tri roky, nemusíš držať permanentne v nabíjačke.
rudolf02

#12 Příspěvek od rudolf02 »

No, s většinou se dá souhlasit. Také mám baterky do stovky, které musím proklepávat aby svítily (když jdu přes dvůr) a jiné za pár stovek, na které je spolehnutí. Nabíjecí mám v rádiu, v baterce ve tmě neriskuji.
Kremik

#13 Příspěvek od Kremik »

Otkundes píše: 30 srp 2026, 11:08 Co je na tom nepochopitelného, ... ?
Evidentně nechápeš rozdíl mezi výrobkem levným a špatným. A nebo takové "svítilny" prodáváš :)
ZVUK2000

#14 Příspěvek od ZVUK2000 »

samec píše: 30 srp 2026, 13:05 Počul si už niekedy o nabíjacích článkoch? Ono je niekedy dobré, ak vec, ktorú potrebuješ použiť okamžite raz za tri roky, nemusíš držať permanentne v nabíjačke.

Odpověděl jsi za mne. Nic z toho nepoužívám jedou za tři roky. Ale hodně často. U mne možnost nabíjet přes USB. nabíječku vyhrává na plné čáře než furt shánět baterky.
Devo70

#15 Příspěvek od Devo70 »

S viac ledkovými som tiež pred mnoho rokmi začínal. Pri 3 článkových treba byť ostražitý. Niektoré sú na priamo, iné majú v sérii malý rezistor. 1 a 2 článkové majú menič.
V dnešnej dobe sa za podobnú cenu dajú kúpiť s 1 výkonovou, alebo COB ledkou. Svietivosť neporovnateľne vyššia. Okolo 3€ sa dá kúpiť nabíjacia s Li-ion článkom so zoomom. Preto nevidím dôvod kupovať takýto hnoj.
-ST-

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“