Elektronické "trafo" pro halogeny
Moderátor: Moderátoři
-
EKKAR
Elektronické "trafo" pro halogeny
A kutilmile - nelituju tě
-
Cust
vetsinou jsou to konstrukce do prumyslovych objektu, napr cesky vyrobce (uz nevim jak se jmenoval) vyrabel neco podobneho (v podstate to same) pro siemens. Na stitku bylo logo Siemens a mala poznamka nevhodne pro domacnosti a laboratore.
-
ZdenekHQ
- Významný člen
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
Sandal
Nebo to hoď do pixly od lančmítu a heftni to hřebíkem ke zdi a uzemni to.
Ne vážně se podivej po něčem kvalitnějšim nebo vyhoříš.My měli na kuchyňský lince polský zásuvky a po připojení friťáku to začalo hořet,tak sem to vytrhal a natah vše znova,záruka nezáruka.
-
PavelFF
http://www.qrp4u.de/index_en.html
hledej článek: "Power Supply for small Tube Amplifiers "
Zapojení nemá vyhlazovací kondenzátor za usměrňovačem, takže kopíruje vstupní sinusovku. Na výstupu je taky skoro sinusovka, ale taková spínaně zubatá . Myslím, že tvůj měřák nemá šanci směřit správně efektivní hodnotu z takového divokého průběhu.
-
EKKAR
-
ZdenekHQ
- Významný člen
EDIT : Ještě drobnost - ten přívodní kabel je trojlinka ? Vypadá nějak "plošše"...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
Cust
-
EKKAR
For Cust: asi bych byl za kanonýra Jabůrka, dát tam jakýkoliv elyt, tantal nevyjímaje. Ten výstup je střídavý, s kmitočtem cca 40kHz. Indikovaná hodnota se nezmění při záměně měřicích hrotů a při přepnutí měřáku na ss se displej vynuluje. TRUE RMS převodník mi ukazuje efektivních 10,5V i když popis na "trafu" pyšně hlásá 11,5V/9,5A a špičkově tam ale bude asi ještě víc. Myslím, že s tím kondem by to byl docela pěkný ohňostroj...
For All: Díky za potvrzení názoru, že pro malé halogeny v obytných prostorách je spínaný "transformátor" nějaké pofidérní značky na 3,14ču. Budu trvat na výměně za hezky kulatý toroid, přes který jdou halogenky s použitím SLB576 (tuším, opravte mne, jestli blbě...) a triaku navíc ještě docela hezky stmívat...
-
Cust
-
workhard
-
forbidden
-
kbulda
-
EKKAR
forbidden píše:Tetce tyto dve "trafa" taky vyhorely. Opravovat to nema smysl, bylo to navic zality v nejaky hmote. Koupil jsem nejakej jinej model a zatim to funguje, ale ta polska elektrika me uz zacina s**t. V ruznych tech kutilskych obchodech nic jinyho nez polsky smejdy uz neprodavaji (prodluzky, vypinace, zasuvky, zarovky...)
Chyba lávky - sice to má polský popisky a adresu firmy, která to "vyrábí" - ale hned pod tím je nápis "Wyprodukowano v Chinach" - jsem skoro 25 let ze školy, ale žádný wojwodstwo v Polsce jménem CHINY neznám, spíš mi to připomíná šikmý voči...
-
Crifodo
Tyhle trafa jsou trafa, ne měniče na ss napětí, takže rušit vždycky trochu budou. Podle kvality a země původu. Jinak s polským instalačním materiálem mám nějaké zkušenosti dostatečné na to, abych to domů nebo lidem ke kterým mám kladný vztah nemontoval
V obvyklé domácnosti je toho vždycky víc, co bude vyzařovat (nabíječky mobilů, TV, videa, adaptéry ke skeneru, provozovat v takovém prostředí tuner bez antény je takový technický masochismus.
Postarej se o 1 mV užitečného signálu na vstupu rádia a nemusíš řešit spínané zdroje.