úprava zapojenia
Moderátor: Moderátoři
-
werwer
úprava zapojenia
http://www.11m.sk/print.php?news.95
použil silnejšie fety a transformátor dostal by som z neho vyšší výkon?
samozrejme aj poistky
-
eljaro
uprava ?!
v zásadě to funguje do 1500W pokud tomu nevadí ten obdelníkový průběh napětí !
mohl bych ti najít zapojení od gesu z jejich měniče to má i regulaci výstupu a funguje to i světším výkonem pokud bys mněl zájem ?!
Ale jak říkám pojedeto i v tom co máš !
-
HiGhLaNdEr
-
jasin
diody
Diody ve FETech vydrží stejný proud i napětí jako ten tranzistor. Napěťové rázy jim nevadí vůbec a proudové vydrží určitě. V obvodu koluje totiž jen ten proud, který tam prošel přes tranzistory a to diody nerozhází.
-
petyrekk
-
eljaro
ještě jednou ty diody
-
forbidden
-
werwer
-
HiGhLaNdEr
Re: ještě jednou ty diody
eljaro píše: i ta vrtačka to vydrží ! Jiný faktor je rušení ?![]()
Ale tak doopravdy je lepší se na to vykašlat a koupit UPS a upravit si ji ! rozhodně to bude spolehlivější !
Ehm nejde o vrtačku ale o ten měnič,..
fázový posuvy a rázy který vznikají na té vrtačce během chvilky spolehlivě odprásknou ty tranzistory.
muselo by to mít proudovou ochranu která ochrání tranzistory proti chvilkovému přetížení tj. řízení deadtime,...
-
denis15
-
eljaro
Oto přeci vždycky nejde - kompromisy jsou taky součásti života a konstrukcí vůbec !
Tak popravdě kdo to nestavěl a neprovozoval alespoň pár dní tak bude těžko ta zapojení objektivně posuzovat !
Stéjně jako přidat diody do H můstku či dokonce Transily !
A z toho že by se mohlo říci že jeto bastl ? bych si nic nedělal ! To totiž byla většina konstrukcí kdysi ! na počátku !
Proto vzhuru na to !
-
forbidden
-
eljaro
A to je to v polomostu to není takový problém tam ta blokace funguje stačí ji vhodně dimenzovat . Ale v tom H mostě to taková legrace fakt už není maám to taky vyskoušený a v H diody ani transily nic moc neřešily trochu pomáhá varistor paralelněk zátěži ale jinak nic ! Naštěstí tam nemám žádnou extra ferkvenci tak odděluji opticky to spínání těch budičů ! Jinak mi odcházelo řízení ! Ty tranzistory to přěžili bez ujmy taky jsem to dukladně dimenzoval ! Ale do řízení mi pronikali špičky a likvidolaliho ! Prostě sranda !
Docela mně zaujalo že jedeš tak vysoku 650kHz to je docela zajímavý ! jestli tedy provozuješ polomost a tranzistory máš na zemi tak čím to budíš ? Já jenom tak ze zvědavosti ono je to třeba samozřejmě rychle otevřít a zas zavřít a to při týhle frekvenci bude docela frkot ! Jinak by to topilo jako zběsilé. Proto se na to ptám ? já používam dost nízké frekvence řízení protože ty zátěže jsou dost proměnlivé a nesnesou nic rychlýho , ale i tak mně to zaujalo ! Ovládám cívky ve kterých se pohybují železná jádra -proto ta proměnlivost ! nic méně jestli to nemáš výrobní tajemsví tak by mněto zajímalo - možná nejsem sám ?
-
forbidden