Chytrá domácnost z činy.
Moderátor: Moderátoři
-
BigSandy
Chytrá domácnost z činy.
Jakou mate zkušenost s čínskými komponenty pro chytrou domácnost, co se dají koupít na ali a banggood?
Třeba takové chytré zásuvky, vypínače, žárovky od BlitzWolf, Sonoff, atd.
Už jsem několikrát uvažoval, ale nechat si něco takového furt pod napětím, docela mně to odrazuje.
-
bdn
-
macmanCZ
Na rovinu jsem to zahodil a koupil v IKEA.. Někde jsem dal komplet řízený světla, do některých světel jsem dal chytré žárovky, propojil s reprákama, čekají mne ještě žaluzie.. atd..
Můžeš řídít žárovky jednotlivě, nebo více najednou, můžeš použít chytré zásuvky na nechytré spotřebiče, pohybová čidla..
A hlavně...
Pokud řekneš že chceš teplou bílou, tak i RGB žárovky mají naprosto stejnou teplotu barvy.. Mají to prostě vychytaný..
macman
-
pauls
-
Mysteri
Ku.va, ľudia, to ste už tak leniví vstať k oknu, ručne manipulovať so žalúziami, vstať a stlačiť vypínač osvetlenia atď
-
Hydrawerk
-
pauls
Co se týče rolet- když ono je to o něčem jiném. Pokud nechci klimatizaci v baráku, musím se postarat o automatizaci stínící techniky, aby na základě teploty a dalších parametrů automaticky udržovali dobré klima. Takže nejde o lenost uživatele, protože prostě člověk není pořád doma...
-
Hubert_79
-
Mysteri
-
Hubert_79
-
Mysteri
pauls píše:...Co se týče rolet- když ono je to o něčem jiném. Pokud nechci klimatizaci v baráku, musím se postarat o automatizaci stínící techniky, aby na základě teploty a dalších parametrů automaticky udržovali dobré klima. Takže nejde o lenost uživatele, protože prostě člověk není pořád doma...
No, ale kto chce mať byt v modernistickom štýle automatiky, tak má isto to málo peniažkov na klímu.... Mimochodom, už je toto aj dobré téma pre filmové horrory. Dokonca, už aj slovenská kinematografia natočila jeden (úbohý) videofilm, a holoúdna dva.... Skrátka, je to celé blbosť. Zhovadilosť. Ide iba o to, byť moderný, luxusný, ale v prípade signálového (nie to ešte energetického) Black Outu toto všetko padá. Nejde voda, nejde nič. A poruchovosť týchto ,,pomáhačov lenivých" je istá. Mám mať niečo, čo budem vymieňať každé 4 - 5 roky???? Za drahý peniaz, len pre to, že som ,,ovca"? Radšej budem hýbať kostrou k vypínaču, oknám, žalúziam, dôjdem na hajzlík, a za ušetrené si kúpim pekné knižky, alebo LP, prípadne vycestujem do krajín, ktoré som chcel navšťíviť.....
-
mikollar
Mysteri píše:No, ale na ,,falošnú prítomnosť" sa používalo časové relé. Na to netreba ,,chytrolínový mobil" a aplikácie......
Ale preco si to nezjednodusit ked sa to da:)
Ja pouzivam toto na vianocne osvetlenie
https://shelly.cloud/products/shelly-pl ... on-device/
Staci to vrazit medzi zasuvku a predlzovacku, nezabera to skoro ziadne miesto, nastavit cas a hotovo. Teda ja tam mam naviac nastavene zap vyp podla zapadu slnka
+ nejake dalsie veci od shelly, ale mam v tom preflashnuty FW na ESPhome + home assistant na ODroide
Pouzivam to vacsinou na veci ktore sa opakuju, kde sa da nastavit automatika.
Podla mna to nema zmysel pchat k svetlam a na podobne veci, kde si to viem zapnut pekne kasicky po starom vypinacom.
-
Hubert_79
Mysteri píše:Asi blbo napísané, ale dúfam, že to niekto pochopil....
Já tě do jisté míry chápu. Ovšem na druhou stranu - být za každou cenu proti jakémukoli zjednodušení života? Jsou věci, které bych "tomu" taky nesvěřil. Řekněme nějakou jako kritickou infrastrukturu nebo tak. No a blbá žárovka, co se v 18:23 rozsvítí, do doby třeba 23:26 svítí s random přerušeními na 15 minut? Proč ne.
-
Mysteri
-
Hubert_79