Tiskárny
Moderátor: Moderátoři
Tiskárny
http://www.grafika.cz/art/tiskarny/inkjet.html
EDIT//Crifodo byl rychlejsi
- Artaban001
Jinak inkoust se vystřeluje pomocí topných tělísek, který zahřeje inkoust do varu a tím vyprskne na papír
Docela to při mém způsobu tisknutí vyplýtvalo 50% inkoustu, díky bohu, že se mi podařilo sehnat za levný peníz LED OKI.. mám ji dva roky a ještě jsem do ní nekupoval toner (inkoustovka by už sežrala 4 náplně)
HP DJ1120 čistí přiměřeně, jde spíš o to zdržení než plýtvání inkoustem. Neznám přesně princip, ale vypadá to, že si tiskárna umí testovat odezvu kartridže na impuls k tisku, protože u nové (plné) náplně testuje jinak často než u docházející. Buď umí kontrolovat tlakování v tiskové hlavě, nebo porovnává ochlazení topného tělíska inkoustem, nevím. No a docházející kartridž umí tím testem brutálně zapéct, až stoupá dým
- Artaban001
Výrobce naplní určitou dávku inkoustu a velikost kapiček je daná konstrukcí trisek a buzením těch odpůrků. Elektronika pak jen odhaduje, kolik barvy již bylo vystříkáno. A navíc si to pamatuje výrobní číslo předchozí náplně (myšlena celá hlavice)
Skay píše:ahajá jen že jsem se často hrabal v menu a docela často jí zapínal a na to že sem vytisknul jednu fotku 13x18 se mi zdálo že to sežralo dost barvy tak jestli to neni právě tím čištěním jak tak koukam asi jo
OMG to se nediv...na spotrebni inkoustovce tisknout fotky
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]