Levne termokamery
Moderátor: Moderátoři
Levne termokamery
Jake mate zkusenosti s temito levnymi stroji a je to vubec pouzitelne?
Na co si dat pozor a co by nemelo chybet?
Chci to jen na zjisteni pridreneho loziska, nalezeni vadneho stykace apod. takze nejaka presnost, zaznam a zpracovani dat apod. jsou mi ukradene.
https://www.ebay.com/itm/Hti-HT-18-3-2i ... :rk:1:pf:0
ale tech typu je vic, mne zajima spis to, jestli je to ve srovnani s plnohodnotnymi termokamerami prakticky pouzitelne a na co si dat pri koupi pozor.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
S celniky se vydrbava tak, ze pokud nechces vyslovene photoshopovat doklad, tak si soubezne objednas neco s podobnym nazvem a nizkou cenou, treba kameru nebo teplomer ktery na neco jineho pouzijes a posles doklad o zaplaceni od te cetky, s tim ze kdyz to neprojde, nemuzou te obvinit z podvodu, jen reknes ze neposlali fotku vybaleneho zbozi coz nedelaji.
A na druhém obrázku je dvojité oběhové čerpadlo ve výměníkové stanici tepla. Motor levého je v chodu, pravý je odstaven (v záloze).
A doporučení? Při nákupu nešetřit! Je to jako s počítačem. Sprvu je člověk nadšen z nového počítače. Po čase začne zjišťovat, že kdyby si byl býval připlatil, mohl by…
Objednal jsem tohle, tak uvidime. Snad to k necemu bude.
https://www.ebay.com/itm/UK-Hti-HT-18-3 ... :rk:1:pf:0
Proc jsou vlastne ty termokamery tak drahe a maji tak mizerne rozliseni? Zvlast v dobe kdy rejzaci zkopci za par dolaru vsechno mozne i nemozne co si mysli ze prodaji.
termit256 píše:Proc jsou vlastne ty termokamery tak drahe a maji tak mizerne rozliseni? Zvlast v dobe kdy rejzaci zkopci za par dolaru vsechno mozne i nemozne co si mysli ze prodaji.
Není to tím, že ruční pyrometr má jen jeden snímač a kamera má "počet snímačů" rovnej bodový rozlišovací schopnosti?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Když jsem v únoru, právě před deseti lety, objednával termokameru Flir b50 (předtím jsem uvedl chybně i50), stála 162 tisíc bez daně. A též jsem napřed musel šéfa hodně přesvědčovat, aby nebral to nejlevnější na trhu s tím, že pyrometry přece již ve firmě několik let máme a docela se osvědčily. Je jasné, že tato technika je již za posledních deset let úplně někde jinde. Jak co do její ceny, tak i jejich technických parametrů a rozlišení.
Ta kamera za těch deset let již pořídila tisíce snímků. I když byla původně pořizována pro sledování a diagnostiku technického zařízení za provozu, nakonec je používána zejména v zimě. Pro kontrolu staveb. Pro zajímavost, přidávám snímek zatepleného paneláku. Partaje jsou spokojeny, za teplo po zateplení opravdu uspořily. Ale všimněte si, jak krásně jim „svítí“ nezateplený suterén (roh paneláku, v popředí je strom)...
Ja s tim baraky fotit nebudu, chci to opravdu jen do udrzby.