Oprava vodárny Royal Einhell HW 1300 Niro
Moderátor: Moderátoři
Oprava vodárny Royal Einhell HW 1300 Niro
Jmenuje se to difuzor s venturiho trubicí (díl 02 na obrázku) a je to z plastu, který popraskal a asi nějakým namáháním se ta trubice vylomila. Přilepit to nejde- zkoušel jsem to 2x s jiným lepidlem. Vždy se to ulomilo znova. Neznám funkci té vylomené trubičky, jestli to tam nějak vibruje? K čemu to tam je? Přisává to další vodu do výtlaku?
No a hlavně - nevíte kde bych ten díl koupil? Hledal jsem na netu a ve dvou servisech a nikde nic. Zkrátka "zákazníku - kup si novou vodárnu"!
Možná jsem hledal špatně, nebo je možné stejný difuzor najít i u jiných čerpadel ? Byl bych rád za každou pomoc a radu.
https://www.einhell.cz/032/servis-naradi-einhell
Mám dobré zkušenosti s díly na svářečky.
- kevin_mitnick
Ten difuzor je pomerne bezny dil, odchazi celkem casto zvlaste pri behu na sucho. Nemel by byt problem to sehnat
fredis píše:A co to zkusit svařit?
To je plast co svařit nejde. Zkoušel jsem to a svařovací plast. hmota byla po jednom koupání rozdrobena na malé kousíčky a ten kousek ulomené trubičky zase spadl dovnitř. Nerad bych, aby mi něco zacpalo potrubí a musel bych sekat zdivo.
Ví někdo jak ten difuzor s venturiho trubicí funguje? Jak tam proudí voda od oběžného kola do výtlaku?
kevin_mitnick - díky, zkusím to
fredis píše:Při tom svařování se musí použít jako ten "svařovací drát" ten samý materiál. Potom se to už drobit nebude. A ne zkoušet, ale svařovat.
Já myslím, že to ani není termoplast. Asi nějaký termoset, protože to zahřítím neměkne, ale škvaří se to. Ono je to i mimo ten ulomený kus také drobně popraskané i jinde. Asi je to tam dost namáhané.
Neví někdo jak ten difuzor s venturiho trubicí funguje? Jak tam proudí voda od oběžného kola do výtlaku? Co by se stalo, kdybych tu díru zsalepil?
Jinak mi všichni (vč. servis einhell) odpovídají, že to nemají a mít nebudou, protože je to vyběhlý model (kupoval jsem to v Baumaxu v r. 2014). Nabízí jen vak za 650 Kč(!). Takže si koupím vak a jinak dobrou ale nefunkční vodárnu vyhodím i s vakem. Jediná šance je, že stejný difuzor mají i jiná čerpadla.
Číslo dílu nemá ani servis einhell protože už je to vyřazený model. Hledal jsem všude samozřejmě i na eBay. Našel jsem jen stejné použité vodárny (asi se stejným kurvítkem).rnbw píše:Ake je cislo dielu? Co eBay alebo nejaky zahranicny eshop?
Na radu kevin_mitnick jsem oslovil tady http://www.ebara-cerpadla.cz/produkty/59_JESX.xhtml - prý by mohl být díl možná stejný - píše kevin_mitnick.
------------------------
Neví někdo jak ten difuzor s venturiho trubicí funguje? Jak tam proudí voda od oběžného kola do výtlaku? Co by se stalo, kdybych tu díru zasalepil? Teď s vylomeným kouskem (byl zapadlý vevnitř) se čerpadlo nenatlakuje a pořád se naprázdno točí.
rezis píše:Předpokládám že přepouští část tlakové vody do sání a tím zvyšuje sací schopnost čerpadla. Pokud to upadne pak jen voda koluje. Tedy zaslepení by také nemělo fungovat.
Nevím, ale ono je to celé zalité vodou z přítoku až po otvor výtlaku. Když to nebylo ulomené, tak je tam dovnitř trubička dlouhá cca 2 cm, když je vylomená, tak se to jen mele dokola a když to zaslepím, tak to bude čerpat?
Pro jistotu jsem doplnil další rozměry, protože si myslím, že takový výrobek se nevyráběl jen pro tuto vodárnu a že je možné i v jiných čerpadlech (třeba i ponorných) a že by se mohl tento difuzor s venturiho trubicí někde na světě najít.
masar píše:...
Dobrý deň,
AQUACENTRUM neprevádzkuje internetový obchod, existuje iba výber tovaru pre veľkoobchodných odberateľov (podmienkou je kamenný obchod zameraný na sortiment VODA-KURENIE-PLYN), za stanovených zmluvných podmienok po podpísaní zmluvy o predaji. Len pre týchto zazmluvnených zakazníkov je možnosť objednania tovaru prostredníctvom zaheslovaného veľkoobchodného eshopu. Ak mate kamenny obchod s vyssie uvedenym zameranim poslite nam prosim kontakt a navstivi vas nas obchodny zastupca.
Prajem Vám príjemný deň.
Aquacentrum SK s.r.o,