SAMSUNG Plasma monitor P50HP

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
houmr

SAMSUNG Plasma monitor P50HP

#1 Příspěvek od houmr »

Dostal tohle deset let staré "topidlo". Chtěl bych ho příležitostně používat při promítání, ale komplikuje mi to fakt, že je zamčený PINem (při stisku jakékoliv klávesy, ať na lokální klávesnici nebo na ovladači) se jen zobrazí výzva k zadání PINu (který není 0000 ani z jiných cca 100 kombinací, které mne napadly). Bez něj ani nepřepnu vstup, neudělám nic. Do STAND-BY to lze dát jen po připojení vypnutého PC. Když v tomto stavu zkusím kombinaci na ovladači pro servisní menu, po druhé klávese se monitor jen zapne, napíše TEST OK a zase se vypne.
Zkoušel jsem lecos progůglit, ale nápady a návody došly. Napadá někoho jak se toho PINu zbavit (mne už jen vyzkoušet postupně těch 10 000 kombinací)...
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

vyskúšaj
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
houmr

#3 Příspěvek od houmr »

Toto jsem také zkoušel, dokonce na několik způsobů, také bez odezvy. Kdybych k tomu nemusel pokaždé pouštět počítač, tak bych ve volných chvílích postupně vždycky pár desítek kombinací zadal a do léta bych na to třeba přišel. Ale bez VGA signálu se to nebaví vůbec, jen hláška ve smyslu CHECK VGA KABEL. Není na SAMSUNGy nějaký "trojklik" v podobě držení některých kláves lokální klávesnice po startu?
Je fakt, že asi kdyby bylo, určitě bych to na netu už našel...
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

třeba LG má údajně servisní DO, nemá Samsung něco podobného?
USB to nemá, jak v tom asi prováděli update SW? Hádám že s novým firmware to bude bez PINU
warp

#5 Příspěvek od warp »

Kvicala_r píše:USB to nemá, jak v tom asi prováděli update SW? Hádám že s novým firmware to bude bez PINU

FW se updatuje přes RS232 (sériák) nebo I2C přes VGA port (potřeba programátoru)
Tady je něco, ale asi jen pro SMART TV: http://www.tomsguide.com/faq/id-3664735 ... t-pin.html
a plasma TV: https://www.techwalla.com/articles/how- ... -plasma-tv
houmr

#6 Příspěvek od houmr »

Takže poté co "došly" potencionální letopočty původního uživatele jsem zkoušel "čtverečky" číslic a podařilo se - bylo to 8745 8-)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“