tuner tesla T710A ladění
Moderátor: Moderátoři
Tak nejprve zkontroluj stabililtu 27V na pinu 1 IO1 (MAS560) a potom na příslušném výstupním pinu (podle vybrané předvolby ladění).kosi píše:na bázi t 12 ta samá situace, lítá tam napětí cca 1,5 V rozdíl...
Pokud je stabilní, a závada je stejná na všech předvolbách včetně "hlavního" ladění, bude závada pravděpodobně v obvodu T6-R28-R29.
Prostě tady platí: Čím víc měříš, tím víc víš.
p.s. Rozšíření CCIR na celý rozsah vyžaduje vyřadit z funkce přepínač norem (např. odpojit R44 nebo T11...) a zvětšit hodnotu R49 tak, aby na levém dorazu stupnice šlo R50 nastavit Ul= cca 11V (viz manuál).
Jestli chceš nějaký instantní návod jak se tady rádo používá také ti jej mohu dát.
Cívku modulu A L8 o 2.5 otáčky zašroubovat a cívky L3, L5, L6 o 2.5 vyšroubovat.
Za nižší citlivost mě, ale nenadávej. Když si to poznačíš a budeš otáčet o stejný počet otáček tak se to dá vrátit zpátky. Pokud máš doma dobrý signál vystačíš si s cívkou oscilátoru. Na pokusy se dá za 200 -300 Kč pořídit Dominant.
Dle mých zkušeností i tunery do 104 MHz se sotva dohrabou na 102 MHz.
Ladícím napětím si tady nepomůžeš. Jediná možnost je do toho šáhnout.
Podle ukazatele síly signálu a funkce sterea se to dá trefit.
Tak jak tak je vada na kráse je, že Ti bude stupnice na nic Jedině pak umejt stupnici a nechat si v copy studiu vytisknout průhledný polep s přecejchovanou stupnicí.
Jde o to jestli není lepší nechat dožít tento přístroj důstojně v podobě jak měl být.
Jinak okamžitě ztrácí hodnotu.
Já jsem to právě vyřešil druhým modulem VKV, protože poslouchám 107,7 MHz.
Ahoj Robert
Sám sem neměl možnost vyzkoušet jen Dominant (hrůza) a 820 (trochu lepší).
Také přemýšlím, že si sestavu pořídím s černými bednami je roztomilá.
PS. máš k tomu i tu nožičku pod gramofon ? Tuhle jsme s kámošem přemýšleli jak to vlastně drží, protože gramofon je hlubší.
Někde jsem snad zhlédl takovou nožičku.
edit - zesilovač už hraje, zkrat na kabelu k bedně , cca 1 ohm, takže to hrálo potichu. bylo mi divný že se zesilovač při měření tvářil v pořádku a nehrál
edit II - na všech předvolbách i hlavním ladění napětí drží i při poruše
edit III - citlivost ok, studeňák u vstupu antény, nicméně závada trvá
edit IV - takže co zbývá, zkusit vyměnit t6 ?
- elektrosvit