C# windows form
Moderátor: Moderátoři
C# windows form
- pocitujlasku
-
petrfilipi
Petr
- pocitujlasku
zoznam prikazov nenajdes, su to tisicky, ktore sa navyse rozne vedia kombinovat.
preto existuje vo visual studiu doplnanie a tie rozne napovedy pocas pisania kodu.
Pak si precist neco o objektove orientovanem programovani, coz v C neni.
WinForms je ta jednodussi varianta - Pokud se bavime o visual studiu - v podstate ve wysiwyg editoru nakreslis formular, pridas ovladaci prvky.
Pak v panelu "Properties" prepnes na "Events" (udalosti) a muzes definovat funkce pro jednotlive akce - viz prvni obr.
K tvymu pripadu - natahnout data do tabulky ve formulari pri startu - nejspis bys to chtel pri konstrukci formulare, ne pri startu aplikace (to jeste zadny GUI prvek neexistuje). To najdes na stejnym miste Properties => Events v ramci celyho formulare (obr2)
Udalost "Load" se provede defakto jednou, pri kontrukci formulare (new Form1()) - pokud dobre pamatuju. Udalost "Shown" pak kdykoliv se formular zobrazi (tzn se zavola funkce Form1.Show())
Tabuľkou myslím normálnu tabuľku s riadkami a stĺpcami, do ktorých sa načítajú dáta zo súboru pri spustení aplikácie. Okrem C programujem aj v Javascript a php, takže zvládam aj C++, aj keď zatiaľ mi nikto presne nevysvetlil, o čom je objektové programovanie, okrem iného zápisu. A to boli programátori študovaní. Ja som hlavne elektrotechnik.
Forum asi neni uplne nejlepsi platforma na vysvetlovani OOP, ale ja jako hlavni vyhodu vidim to, ze muzu jednoduse reprezentovat realny entity objektem - treba tabulku v DB, okno, tlacitko...
Pak jen vytvaris instance treba toho tlacitka, ktery je ale definovany jen jednou...
Treba nadefinujes tlacitko (velikost, barvu, font atd) a pak jen vytvaris instance toho tlacitka a menis jen tu samotnou funkci OnClick.... Nekdy je to za cenu vykonu, ale to pak zalezi na konkretni aplikaci...
Nevim, jestli v tech 64MB je i potrebny SDK a build nastroje
- pocitujlasku
V istom pripade by si potreboval to iste, len dajme tomu rozsirit o jednu operaciu. Tak namiesto vytvarania toto isteho objektu a pridania ten operacie ti staci podedit povodny a pridat tu novu operaciu. cize mas zaklad na ktorom si budujes dalsie rozsirenia. A ak sa v buducnosti nieco zmeni, tak ti staci urobit zmenu v zaklade a to sa automaticky premietne do vsetkych rozsireni.
Ono je to zlozite vysvetlit, na pochopenie su najlepsie prakticke ukazky a tych je na internete kopec.
Aj php pouziva OOP.