Aktuálně Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Ten podnik taky tehdy fungoval v diametrálně odlišném prostředí. Snad není nic těžkého na tom pochopit, že na co si po plyšáku pošta nevydělala (ano, i na přestřelené platy managementu) ji nikdo zvenčí nedal. Takže možná i proto musí bába cpát lidem losy a dopis stojí pomalu dvacku.
O tom, že je to špatně nepolemizuji! Kdyby stát dřív platil, co si objednal a ohlídal si, aby si z toho management nedělal pašalik, tak dnes máme počtu někde jinde. No a nebo ne, to těžko říci, když to tak nebylo.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To je aspoň řešení. Navíc to jasně zdůvodnili, zájemců bude určitě hromada.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
- tomasjedno
Pošta tedy přitvrzuje a jedinou možností, jak poslat balík nad 10 kg, bude od března dražší služba balík do ruky.
Pro srovnání cenný balík do 15 kg 187 Kč, balík do ruky do 15 kg 229 Kč.
I když, od března bude všechno jinak i co se týče toho „slavného“ balíku do ruky. Pošta je nacení nikoliv na základě hmotnosti, ale na základě rozměru. Budou odstupňované podobně jako prádlo - S, M, L, XL... K březnovému ceníku se bohužel zatím nedostanu, takže jestli půjde o další vyjebávku, nebo to bude pro zákazníka příznivější, je zatím otázka... Každopádně březnem počínaje budou přepážkáři jako penisové měřit balíky a odbavovací lhůty se opět prodlouží...
- tomasjedno
Moje oblíbená krabička pro zasílání jako doporučené psaní je 9x13x5 cm. Každou třetí přeměřují (9x13 je minimum a tloušťka 5 je maximum).Osmdesat píše:Každopádně březnem počínaje budou přepážkáři jako penisové měřit balíky a odbavovací lhůty se opět prodlouží...
Dneska zase jeden balík do ruky - včera podáno, dneska rovnou uloženo na poště, bez simulace pokusu o doručení a beze slova vysvětlení či omluvy.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel tento zákon poštu nenutí posílat balíky těžší nad 10 kg, což je „zajímavé“.
Mám pocit, že na Slovensku to mají taky tak. Když mi byl posílán balík, tak měl přes deset kilo a už to nešlo jako standardní balík, ale jen mezinárodní obchodní balík za asi 28€.
A to, proč to zákon nenařizuje je věcí ČTÚ, které stanovuje poště co "musí". Bývalo to 15 kg, nevím, proč to snižovali, zaslechl jsem ruchy a šumy, že je to sjednocení s EU.
Jinak zkušenosti posledních dní:
dvakrát cenný balík - rovnou uložěno
doporučený balíček (tedy naprostý "low-end") - v pondělí posláno (Kolín), v úterý doručeno
balík do ruky (těžké hovado) - včera posláno (jižní Čechy), dnes doručeno
Takže to jde, když se chce nebo jsou lidi, ne že ne...
Ten podnik se evidentně šteluje ne k ozdravení, ale k naprostému dojebání, aby byl při následným prodeji levný..
Jen aby konkurence neudělala nějakou vyjebávku v tom smyslu, že zaprvé zlevní a zadruhé v každým městě např. nad 10.000 včetně zřídí depo s rozvozem i se sběrem.
To by byly dvoukila hřebíky do deklu rakve ČP.
Mám pocit, že už i tak ho momentálně přitloukaj stovkama...
Navíc s tím "materiálem", co tam dneska pracuje - se můžem nachystat na to, že za pár měsíců PS odhlasuje, že zákonem nařízené poštovní služby prostě bude dělat někdo jinej.
Nikdo to jistě neřekne na plnou hubu, ale s tímhle materiálem, co dnes na pobočkách pracuje, nejde nic dělat už teďka.
Na místní balíkovku /už se bývalé balíkové přepážky nějakou chvíli jmenujou "Balíkovny"/ minulý týden posadili cosi, co údajně PC poprvé uvidělo až tam, v práci. Doma ho prý vůbec nemá a neví, k čemu je to dobrý.
Byl jsem tam, odpovídá to přesně tomu, co je o tom tvorovi šířeno.
Teoreticky by to měl být chlap, ale nějak se mi tomu nechce věřit.
To je matroš...
- tomasjedno
Německá pošta od 1. ledna zavedla, že v “listovních” zásilkách už nelze posílat do zahraničí cokoli jiného než dokumenty. Dříve tuto formu přímo doporučovala pro zasílání drobnějších předmětů/zboží. Tak třeba Großbrief International Eingeschrieben (= doporučeně) s limitem do 0,5 kg stál do ČR 6,20 €.
Od 1. 1. 2019 toto již nelze. Pro firemní zákazníky nabízí Warensendung v podobných cenách, ale je k tomu nutná registrace a minimální počet 5 těchto zásilek do zahraničí kvartálně.
Ostatní zákazníky odkazuje na DHL, kde nejlevnější zásilka se sledováním stojí 11,50 €. Zasílání drobnějších věcí nakoupených na ebay.de se nám tedy malinko asi dvojnásobně prodraží