KTERÉ napětí? KDE naměřené?kosi píše:edit II - na všech předvolbách i hlavním ladění napětí drží i při poruše
edit III - citlivost ok, studeňák u vstupu antény, nicméně závada trvá
tuner tesla T710A ladění
Moderátor: Moderátoři
Takže ještě jednou, pokud je kolísání napětí na bázi T12 na všech předvolbách, je závada v obvodu tranzistoru T6 nebo T7. Doporučuji na zkoušku odpojit T6 i T5, čímž se vliv těchto obvodů vyloučí (nebo potvrdí), funkční pak budou jen 3 předvolby FM.kosi píše:napětí na pinech 1 3 4 5 6 mas 560 zhruba 26,4 V plus mínus nějaká setina na různých pinech
p.s. Ještě je vhodné změřit, že na výstupech (pin3,4,5,6) je 0V při nezvoleném vstupu.
ještě mě napadlo, nemůžou to dělat všechny potenciometry, ale to už mi přijde moc...
Nejen potenciometr, ale i spodní části děliče potenciometru a předvoleb pro nastavení hranic rozsahu.kosi píše:...když odpojím t5 a t6 tak vlastně odpojím hlavní potenciometr ?
Ano, pak by byla v obvodu těch vyjmutých tranzistorů.kosi píše:...když se to ustálí byla závada tam ?
Ne. Když se to po vyjmutí T6 a T7 "neustálí", bude příčina ve svodu některé z diod D2,D3,D4 (předvolby). Závada T12 je nepravděpodobná.kosi píše:...pokud se to neustálí tak je vadný t7 nebo to může být i t 12 ? díky
ještě mě napadlo, nemůžou to dělat všechny potenciometry, ale to už mi přijde moc...
Je třeba stále ověřovat i napětí, která jsi měřil minule, aby se na to dalo spoléhat. Pokud je nestabilita méně "frekventovaná", může se přehlédnout.
A je nepravděpodobné, že závadu způsobuje více než jedna příčina.
Také je vhodné změřit napětí na běžcích předvoleb R13,R16,R19 v neaktivním stavu, kde musí být 0V.