Domovní zvonek pro špatně slyšící (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
ale pravdou je - což uvádíš - že již se AV do novějších televizorů neinstaluje nebo zcela výjimečně a to je ten důvod proč nechci TV placku s příšerným zvukem 2x6W co neumí připojit starý VHS plajer...
no a co použít k tomu účelu upravený vyřazený mobil za dvě stovky z bazaru ?
- weed_smoker
Nejvíc jsem na to používal starý bedýnky od PC,do který jsem přidal destičku s gongem a konektor pro přívod zvonkovýho trafa přes tlačítko(z místa kde byl původní zvonek).Napětí od zvonku se usměrnilo můstkem na 1A(DIL-4) a nabíjelo elyt 4m7/25V- ,na kterym visela přes 2k2 odpor dioda optočlenu WK16412(kostka s puntíkem) a ten svým tranzistorem zapínal melodii z čínskýho modulu nebo pomocí 4066 připojoval jeho výstup do vstupu původního zesilovače.Pokud by to nestačilo,dej do dřevěný bedny větší reprák,modul s MBA810 a 10VA zdroj 12V+5V.
BTW.gong AŽD ZV02 má na konci TDA2040 a pustit to v místnosti je brutální masakr,to by slyšel i pařez
Vše nakódovaný na stejno. Přijímače jsou baterkový, takže se dají postavit nebo položit kamkoliv. Řvou docela obstojně, bohužel neblikají, ale ten zákaznickěj šváb, co v tom je, prý má on/off vývod, takže později to můžu po záruce upravit. Cena všeho byla lehce nad 11 stovek.
Vysílač jsem s 12V AC relátkem zamontoval do malý krabice Gewis a osadil na zeď vedle zvonku. Z cívky zvonku jsem na relátko poslal 12V. Když jsem rozmotal celou anténu vysílače mimo krabici, tak to chodí po celým baráku a i po celý latifundii, dokonce skrz 3 zdi. Trochu blbý je, že navolená melodie se po stepnutí relátka přehraje jen 2 x za sebou ale lidi bývají nervní a mačkají tlačítko zvonku vícekrát, takže se to zopakuje při každým stisku. Jestli v tom baterky vydrží 3 roky jako v dálkáči na vrata, tak to bude naprosto v pohodě.
To konosuke: Alergie na chlupatý psy.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A nejlepší je, že o tom, že baterie končí, nedají ani vědět. Takže se pak třeba nikdo půl roku nedozvoní, než majitele nemovitosti napadne, že už se mu nějak dlouho nikdo nedozvonil, a čímpak by to sakriš mohlo být:
"Hele, ten zvonek nezvoní, nepodíváš se mi na to!"
Docela sranda co ? Tenhle nejblbější přístroj, co kdy mohl číňan vymyslet, jsem už dost lidem musel upravit tak, že se použije na trvalé napájení nějaká přebytečná nabíječka mobilu s výstupem 5V stabilizovaných. Akorát se to pak holt nedá položit kamkoliv, ale jen tam, kde je v blízkosti zásuvka.
Vašek
- tomasjedno
- tomasjedno