Domovní zvonek pro špatně slyšící (přesunuto)

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

No ten Elektrobok by vyšel vysílač a dva přijímače do dvojky. Otázka je, zda mi to dodají v sestavě, co jsem včera poptal. Zatím bez reakce.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#17 Příspěvek od konosuke »

petrfilipi: ten scart v TV a vygenerovaný výstražný obraz ALARM mě napadl též
ale pravdou je - což uvádíš - že již se AV do novějších televizorů neinstaluje nebo zcela výjimečně a to je ten důvod proč nechci TV placku s příšerným zvukem 2x6W co neumí připojit starý VHS plajer...
no a co použít k tomu účelu upravený vyřazený mobil za dvě stovky z bazaru ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#18 Příspěvek od starecd »

No, taky by se mi něco hodilo, mám, ale obyčejný zvonek jen na 9V baterku. Otec, když osolí telku, která je slyšet přes dvoje dveře, tak zvonek neslyší a já, když osolím nějaký rock, metal, totéž. Jedině něco světelného, ale co? To jen pro pošťáka, případně revizi při delším marodění.
weed_smoker

#19 Příspěvek od weed_smoker »

Napětí ze ZV trafa se u silnějších zvonků používá jenom na ovládání,vlastní gong (např.SAE800,MA6520,LS1240A nebo třeba modul z hračky) má svůj zdroj,ze kterýho se napájí i zesilovač s reproduktorkem.
Nejvíc jsem na to používal starý bedýnky od PC,do který jsem přidal destičku s gongem a konektor pro přívod zvonkovýho trafa přes tlačítko(z místa kde byl původní zvonek).Napětí od zvonku se usměrnilo můstkem na 1A(DIL-4) a nabíjelo elyt 4m7/25V- ,na kterym visela přes 2k2 odpor dioda optočlenu WK16412(kostka s puntíkem) a ten svým tranzistorem zapínal melodii z čínskýho modulu nebo pomocí 4066 připojoval jeho výstup do vstupu původního zesilovače.Pokud by to nestačilo,dej do dřevěný bedny větší reprák,modul s MBA810 a 10VA zdroj 12V+5V.
BTW.gong AŽD ZV02 má na konci TDA2040 a pustit to v místnosti je brutální masakr,to by slyšel i pařez :D
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Napr. bezdrotovy zvoncek Elektrobock DZ1 okrem zvuku aj blika.
konosuke

#21 Příspěvek od konosuke »

no, nejlepší by bylo pořídit si do bytu bostonského teriéra či jiné podobné plemeno který zvonek ohlídá a včas ohlásí jenomže ten musí něco žrát a venčit se, očkovat...ale příjemný společník je to
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Elektrobok se pochlapil, v pátek dorazila sestava WS113 + dva přijímače BZ6.
Vše nakódovaný na stejno. Přijímače jsou baterkový, takže se dají postavit nebo položit kamkoliv. Řvou docela obstojně, bohužel neblikají, ale ten zákaznickěj šváb, co v tom je, prý má on/off vývod, takže později to můžu po záruce upravit. Cena všeho byla lehce nad 11 stovek.
Vysílač jsem s 12V AC relátkem zamontoval do malý krabice Gewis a osadil na zeď vedle zvonku. Z cívky zvonku jsem na relátko poslal 12V. Když jsem rozmotal celou anténu vysílače mimo krabici, tak to chodí po celým baráku a i po celý latifundii, dokonce skrz 3 zdi. Trochu blbý je, že navolená melodie se po stepnutí relátka přehraje jen 2 x za sebou ale lidi bývají nervní a mačkají tlačítko zvonku vícekrát, takže se to zopakuje při každým stisku. Jestli v tom baterky vydrží 3 roky jako v dálkáči na vrata, tak to bude naprosto v pohodě.

To konosuke: Alergie na chlupatý psy. :( A ty bez chlupů či na ježka jsou vošklivý.
Jirka

VASEK_W

#23 Příspěvek od VASEK_W »

Tak ty baterie v tom tedy zrovna dlouho nevydrží :-(. Zase jim tolik nefandi !!! Přijímač má trvalý odběr, páč musí být ve střehu, jestli náhodou někdo nezvoní ;-). To u vysílače je to jiná, tam se tím tlačítkem připojuje napájení z baterie, takže když nikdo nemačká, není odběr :-).
A nejlepší je, že o tom, že baterie končí, nedají ani vědět. Takže se pak třeba nikdo půl roku nedozvoní, než majitele nemovitosti napadne, že už se mu nějak dlouho nikdo nedozvonil, a čímpak by to sakriš mohlo být:
"Hele, ten zvonek nezvoní, nepodíváš se mi na to!"

Docela sranda co ? Tenhle nejblbější přístroj, co kdy mohl číňan vymyslet, jsem už dost lidem musel upravit tak, že se použije na trvalé napájení nějaká přebytečná nabíječka mobilu s výstupem 5V stabilizovaných. Akorát se to pak holt nedá položit kamkoliv, ale jen tam, kde je v blízkosti zásuvka.
Vašek
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Rozumny bezdrotovy zvoncek ma vnutorne casti v prevedeni do zasuvky. Tie zvyknu aj blikat. Ale tiez mozu odist - napajanie zvycajne cez kondenzator.
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

Tak to schválně zejtra zkusím změřit, kolik má přijímač klidovej proud. Ale asi to nebude tak hrozný, píšou cca 2 roky výdrž. O vysílač nemám obavu v klíčku auta mám stejnou baterku už 10 let.
Jirka

rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

Vysielac nie je problem, ten by mal mat nulovu spotrebu ak sa nezvoni.
Keby tie prijimace mali aspon nejaku LED indikaciu slabej baterie (napr. by blikala cervena)...
tomasjedno

#27 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:v klíčku auta mám stejnou baterku už 10 let.
Co to je za auto, že se tomu do klíčku vejde takhle tlustá baterka?
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

Bavíme se tady o vysílačový LR44.
Jirka

tomasjedno

#29 Příspěvek od tomasjedno »

Já myslel, že se bavíme o vysílači Elektrobock WS 113 - tam je baterka 23A.
Celeron

#30 Příspěvek od Celeron »

To jo, WS113 je 12V, klíček je 6V, cca poloviční dýlka. Takže pokud 6V v autě vydrží 10 let, tak 12V by mohla vydržet podobně, možná dýl. Ve vratovým Aprimatiku je taky 23A, jede s větším výkonem na 27MHz a vydrží cca 6 let.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Poradna“