připojení mp3 k zesilovači

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bomba

připojení mp3 k zesilovači

#1 Příspěvek od bomba »

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně připojení mp3 přehrávače k zesilovači, je to starší typ, ještě z SSSR, jmenuje se Brig 001 Stereo. Tento zesilovač byl určen k zesilování signálu z magnetofonu, mikrofonu, gramofonu aj. Po připojení normalní CD-mechaniky zesilovač v pohodě fungoval, však jsem ale použil zvláštní výstup z mechaniky, který mp3 player nemá. A pokud bych na vstup zesilovače zapojil výstup pro sluchátka, asi by to zesilovač zničilo. Existuje nějaké řešení, které by neovlivnilo moc kvalitu zvuku?
marostv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od marostv »

A preco by sluchatkovy vystup by mal zničiť zosilovač. 8O Pripoj a musi hrať.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukas-Peca »

Pokud se bojíš, tak tam zapoj poťák asi 10 k jako dělič napětí, nebo malý signální transformátorek. Pokud ale dáš na zesíku hlasitost na minimum a po zapnutí MP3 ji teprve budeš zvyšovat, nemůže se nic stát.
jarda_k

#4 Příspěvek od jarda_k »

Lukas-Peca píše:Pokud se bojíš, tak tam zapoj poťák asi 10 k jako dělič napětí, nebo malý signální transformátorek. Pokud ale dáš na zesíku hlasitost na minimum a po zapnutí MP3 ji teprve budeš zvyšovat, nemůže se nic stát.

Já bych ještě zatížil ten sluchátkovej výstup 33Ohmovým odporem proti zemi ať sluchátkovej zesilovač maká do impedance do jaký je určenej. A za to dal ten poťák.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lukas-Peca »

Já normálně používám toto zapojení bez toho odporu a funguje to...Ten odpor akorát bude užírat proud z baterky MP3.
jarda_k

#6 Příspěvek od jarda_k »

Lukas-Peca píše:Já normálně používám toto zapojení bez toho odporu a funguje to...Ten odpor akorát bude užírat proud z baterky MP3.

To s tou baterií máš pravdu. Záleží jak je výstup dělanej. Kdysi jsem ke kazeťáku připojoval přes sluchátkový výstup zesilovač a pokud tam odpor nebyl, tak to mrvilo frekvenční charakteristiku. Doporučuju vliv tohoto odporu vyzkoušet, pokud v obou případech nebude rozdíl tak z důvodu odběru je to bez odporu lepší. Neodpustil sem si ale podělit se o svoji zkušenost. Když jsem začínal s bastlením, tak mi chvíli trvalo než sem na tuhle fintu z odporem přišel.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Právě že sluchátkovej výstup dává nižší napětí, než linkový výlezy. Mám to odzkoušený na svý věži RFT SC1810 a MP3 Iriver T10, jehož hlasitost musí být na maximum
bomba

#8 Příspěvek od bomba »

Děkuju za vaše odpovědi.
Bál jsem se připojit ten výstup proto, že jsem si myslel, že je "silnější", než třeba výstup gramofonu, určený speciálně pro tento zesilovač...

Ještě bych se chtěl ujistit, jestli jsem správně pochopil, jak to mám za pojit, proto přikládám obrázek.
Přílohy
P9230004.JPG
(46.53 KiB) Staženo 131 x
Naposledy upravil(a) bomba dne 23 zář 2007, 23:04, celkem upraveno 1 x.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stepa »

bomba píše:Bál jsem se připojit ten výstup proto, že jsem si myslel, že je "silnější", než třeba výstup gramofonu, určený speciálně pro tento zesilovač...

Neni duvod se bat...maximalne by si zesilovac prebudil(poznal bys to na zvuku).
bomba

#10 Příspěvek od bomba »

stepa píše:
bomba píše:Bál jsem se připojit ten výstup proto, že jsem si myslel, že je "silnější", než třeba výstup gramofonu, určený speciálně pro tento zesilovač...

Neni duvod se bat...maximalne by si zesilovac prebudil(poznal bys to na zvuku).

Tak jo, dík, určitě to vyzkouším. :)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od stepa »

Nevim proc tam cpes ten potenciometr...vzdyt hlasitost nastavujes na MP3! Je to akorat dalsi zbytecnost v ceste signalu. Dej tam jenom ty odpory.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“