sdílená ant. pod napětím 120v AC

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lucasan
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od lucasan »

jenže já už koaxial stínění toho kabelu spojil z kolíkem u zásuvky výsledek je 220v 8O
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

220 V? A proti čemu? Proti fázi v zásuvce? Pak je to v pořádku.
Jestlis tolik ale naměřil proti pospojení boileru, pak je to průseur.
Víš, napětí se musí měřit vždy mezi dvěma vodiči. Když neřekneš, co je zač ten druhý pól, je to k ničemu.
Nechceš snad říci, že máš v zásuvkovém okruhu přehozené vodiče a fázi na kolíku, nebo je to tak? Svítí ti zkoušečka na tom kolíku?
Případně nemáš v zásuvkách kolík zapojený vůbec, takže ty pláště koaxů zapojuješ jen odněkud nikam a vlastně pořád ještě se zemí spojené nejsou?
warp

#18 Příspěvek od warp »

Nemáš tam náhodou dlouhej souběh TV coaxu se silovým kabelem s velkým odběrem? Pak by se to takhle mohlo indukovat. Je fakt divné, že po uzemění pláště kabelu na něm ještě napětí. Jaké napětí je mezi stíněním a středem coaxu volně a jaké po uzemnění pláště. Dále co to dělá při odpojení z rozbočovače, co na jednotlivých větvích, co je na výstupu přímo z anteny? Já mám k PE uzeměný na půdě EMP distributor a v rozvodu mám klid. Uzemni na PE ten rozbočovač. Nakonec - antena je se zesilovačem či bez, pokud s - odkud a čím je napájen (pozor na spínaný zdroj !)
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“