Kontakty relé
Moderátor: Moderátoři
Kontakty relé
na zesilovači mi přestály hrát repro na B výstupech. Zjistil jsem, že chyba je v kontaktech relé. Trochu jsem je vyčistil papírem namočeným v přípravku kontakt plus a hned to začalo hrát. Ale vrtá mi hlavou, proč jsou ty kontakty stále černé. Je to nějaká úprava už od výroby, nebo jsou prostě opálené? Pokud jsou opálené, čím je vyčistím? Tím přípravkem to jde,ale docela pomalu.
Děkuji
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zatím jsem se setkal jen s jediným kontaktem (spínací tlačítko), kde tohle fakt nevím proč, nefungovalo. Jinak naprosto bezpečně všechno vodí.
Cca před 20 lety jsem získal Avomet, kde měl špatný kontakt ten prostřední přepínač. Z důvodu nesnadného přístupu jsem to tehdy odbyl - nijak nečistil, jen snad špejličkou nanesl na plošky kontaktů kapinky Kontoxu, s tím, že až bude čas, mrknu na to pořádněji. Ta doba ještě nepřišla. A to ten měřák spíš jen leží, než že bych ho používal, vytahuju ho jen občas. Zatím jsem nezaznamenal žádný problém. Zato to tlačítko, taky ho mám schované řadu let, jako exemplář, pořád blbě vodí.