Aktuálně Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
- tomasjedno
29.1. mi poslal shop Lidl balík do ruky (č. DR....) - a 30.1. dopoledne to rovnou ČP uložila na poště, ani se nepokusili simulovat pokus o doručení.
V pátek 8.2. mi poslal shop Lidl balík do ruky (č. DR....) - a v pondělí 11.2. dopoledne to rovnou ČP uložila na poště, ani se nepokusili simulovat pokus o doručení.
ZABÍT JE!
Trestní zákoník:
Část druhá
Zvláštní část
Hlava X: Trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných
Díl 7: Organizovaná zločinecká skupina
§ 361 Účast na organizované zločinecké skupině
(1) Kdo založí organizovanou zločineckou skupinu, kdo se činnosti organizované zločinecké skupiny účastní, nebo kdo organizovanou zločineckou skupinu podporuje, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutím majetku.
(2) Odnětím svobody na tři léta až dvanáct let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako vedoucí činitel nebo představitel organizované zločinecké skupiny.
Podle toho co pise Honza, tak je to opet jen o lidech...
Co se týká ceníku od 1.3.2019, už zbývá jen cenzura obsahu a dílo bude dokončeno.
- tomasjedno
starecd píše:To ještě nic není u nás se obyčejné zásilky hází přes plot do sněhu
Tohle se mi stalo zrovna před dvěma dny ale pachatel byla Geis. Balík bez avíza z Fulgur Battmanu, v něm 4 bloky 6S20P LiIOn. Kolik stojí 480 ks značkových 18650-tek asi tušíte. Taky to mělo pár desítek kilo a plot je vysokej 1,8 metrů. Naštěstí to pád z takový výšky přežilo a nikdo balík neukradl i když nebyl nikdo celý den doma.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tím si vysvětluji, proč mi zásilka z ebaye přišla poškozená. Byly to takové 4 ks záslepek z UH na střechu auta, ebay to pochopitelně poslal obyčejně a pošťák to narval do schránky, čímž to poškodil. A stačilo jen, aby zazvonil. Ale on zvoní í jen u doporučených zásilek....
- tomasjedno
V souvislosti s tím by tě mohly zajímat dvě věci:dvorak píše: ebay to pochopitelně poslal obyčejně a pošťák to narval do schránky, čímž to poškodil...
1) ebay nic neposílá, posílá to prodejce. Pokud to poslal v rozporu s přepravními podmínkami poštovního operátora, je to důvod k reklamaci.
2) od 1. ledna Deutsche Post nedovoluje posílat v listovních zásilkách do zahraničí jiné předměty než papíry. Že by to pro jistotu proháněli válcovací stolicí?