Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
scorpions-cz

#211 Příspěvek od scorpions-cz »

No asi budu muset začít využívat jinýho dopravce. Posílám moje výrobky zákazníkům na dobírku, připsání částky na účet(dobírková složenka) a cena takového balíku do ruky je 197Kč (do 2 kg). Pokud to ještě zvednou, už to bude moc.
kejki

#212 Příspěvek od kejki »

Do dvou kilo je levnější BA a termíny jsou aktuálně stejné.
tomasjedno

#213 Příspěvek od tomasjedno »

12.1.2019 poslán balík (DHL) z Německa. Na hranicích převzala ČP. Nic nepřicházelo - tak jsem se 25.1., 30.1. a 11.2. byl optat na své balíkoukládací poště (Praha 102), jestli tam nemám balík z Německa. Nic nenašli. Žádné avízo ve schránce. 13.2. se zásilka vrátila k odesílateli - datum zpětného odeslání 5.2.2019.

29.1. mi poslal shop Lidl balík do ruky (č. DR....) - a 30.1. dopoledne to rovnou ČP uložila na poště, ani se nepokusili simulovat pokus o doručení.

V pátek 8.2. mi poslal shop Lidl balík do ruky (č. DR....) - a v pondělí 11.2. dopoledne to rovnou ČP uložila na poště, ani se nepokusili simulovat pokus o doručení.

ZABÍT JE!

Trestní zákoník:
Část druhá
Zvláštní část
Hlava X: Trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných
Díl 7: Organizovaná zločinecká skupina
§ 361 Účast na organizované zločinecké skupině
(1) Kdo založí organizovanou zločineckou skupinu, kdo se činnosti organizované zločinecké skupiny účastní, nebo kdo organizovanou zločineckou skupinu podporuje, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutím majetku.
(2) Odnětím svobody na tři léta až dvanáct let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako vedoucí činitel nebo představitel organizované zločinecké skupiny.
kejki

#214 Příspěvek od kejki »

Obětovat své údaje a podat stížnost na ČTÚ. Dvě třetiny stěžovatelů pak nepotvrdí své údaje a stížnost jako by nebyla.
Pikofarad

#215 Příspěvek od Pikofarad »

Dnes podáte,snad se dočkáte.
TAKJAN

#216 Příspěvek od TAKJAN »

Já prostě nemohu nadávat. Doručení vždy rychle, domů. Třeba tento týden. 12.2 objednáno, večer expedováno, 13.2 doma.
Jako za zdražení je ..nevím..
PixelOrgy

#217 Příspěvek od PixelOrgy »

Ja mam bohuzel stejnou zkusenost, jako Tomasjedno - jednou nenechali ani avizo, balik jsem nasel az po tom, co jsem ho zacal shanet, a x-krat ve schrance jen avizo, pritom jsem byl doma (delam casto z domu). Byl jsem si stezovat (patrim pod "hlavni" postu Brno 602, maji tam dokonce kancelar ombudsmana) a bylo me receno "to vite, to jsou brigandnici, s tim nic neudelame"... co na to chcete slusnyho odpovedet....

Podle toho co pise Honza, tak je to opet jen o lidech...
starecd

#218 Příspěvek od starecd »

To ještě nic není u nás se obyčejné zásilky hází přes plot do sněhu a doporučené(zahraniční) se nacpou do schránky, po stížnost na Depu ve Zlíně uvidím, co se bude dít. Paní vedoucí mi sdělila, že pošťačce domluví na můj dotaz, co doručenka doporučené zásilky už se nepodepisuje nebo podpis zfalšovala už mi neodpověděla. Upozornil jsem ji, že v obálce byly součástky a dost drahé, u nás nesehnatelné, čili pokud budou poškozené pošťačka mi je sežene na vlastní náklady.
Co se týká ceníku od 1.3.2019, už zbývá jen cenzura obsahu a dílo bude dokončeno.
tomasjedno

#219 Příspěvek od tomasjedno »

Tak jsem se nabudil a vygeneroval stížnost s požadavkem na uhrazení škody 13 €.
Celeron

#220 Příspěvek od Celeron »

starecd píše:To ještě nic není u nás se obyčejné zásilky hází přes plot do sněhu

Tohle se mi stalo zrovna před dvěma dny ale pachatel byla Geis. Balík bez avíza z Fulgur Battmanu, v něm 4 bloky 6S20P LiIOn. Kolik stojí 480 ks značkových 18650-tek asi tušíte. Taky to mělo pár desítek kilo a plot je vysokej 1,8 metrů. Naštěstí to pád z takový výšky přežilo a nikdo balík neukradl i když nebyl nikdo celý den doma. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kvicala_r

#221 Příspěvek od Kvicala_r »

Jirko, je to jednoduchy - stěžuj si unich, že balík nebyl dodán. Kdo jim podepsal přebrání? Takovou hajzlovinu je třeba z nich vytřepat. Jinak se to asi nezlepší. Borec tak jednou známému kopnul pod schody bytovky turbo na auto. Pak se po balíku hodně sháněl kde skončil, když adresát řekl, že jemu nic nedošlo.
starecd

#222 Příspěvek od starecd »

Tak jsem dnes byl na poště a ptám se máte certifikované měřítka, když se blíží začátek platnosti nesmyslu?Máme celý stojan! Říkám, to mě moc nezajímá, jen jsem zvědavý, jak to vloží do kalkulačky myslím si, že cenu dopředu prostě nikdo nezjistí, jak potom vypisovat papíry? No donesu jim to, ať se snaží, když myslí, že vylepšují služby.
dvorak

#223 Příspěvek od dvorak »

Pošta bere jako obyčejný dopis zásilky do tloušťky (výšky) 2 cm, pokud je to vyšší, tak to musíte poslat "doporučeně".
Tím si vysvětluji, proč mi zásilka z ebaye přišla poškozená. Byly to takové 4 ks záslepek z UH na střechu auta, ebay to pochopitelně poslal obyčejně a pošťák to narval do schránky, čímž to poškodil. A stačilo jen, aby zazvonil. Ale on zvoní í jen u doporučených zásilek....
danhard

#224 Příspěvek od danhard »

Základ je pořádnej kastlík :)
tomasjedno

#225 Příspěvek od tomasjedno »

dvorak píše: ebay to pochopitelně poslal obyčejně a pošťák to narval do schránky, čímž to poškodil...
V souvislosti s tím by tě mohly zajímat dvě věci:
1) ebay nic neposílá, posílá to prodejce. Pokud to poslal v rozporu s přepravními podmínkami poštovního operátora, je to důvod k reklamaci.
2) od 1. ledna Deutsche Post nedovoluje posílat v listovních zásilkách do zahraničí jiné předměty než papíry. Že by to pro jistotu proháněli válcovací stolicí?
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“