Napájení kamery v autě
Moderátor: Moderátoři
Napájení kamery v autě
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Ja som si DC menič napojil na stropné svietidlo (má 2 prívody +12V, jeden trvalý-aktivovaný dvernými spínačmi a druhý cez spínačku). Menič som schoval v dutine za svietidlom a von vyviedol len potrebný kus kábla s USB konektorom.
Zapnem/vypnem klúčik, kamera sa aktivuje/deaktivuje.
Když zvolíš 13,5V - může se asi stát, že když budeš mít zapnutých moc spotřebičů (světla, větrák topení, vyhřívání sedaček, skel, mlhovky a já nevím co), tak možná na volnoběh to spadne pod 13-13,5V a vypne to nebo to bude blikat.
Asi bych ale volil variantu, jakou mám ve světlech pro denní svícení, mám to tam od 2011, bylo to z Lidlu za 6 stovek. Funguje to na zvlnění napětí od altíku, naprosto spolehlivě, po připojení to svítí asi 20s, pak to zhasne a po nastartování už to svítí pořád. Jak je to uvnitř v těch světlech zapojené nevím, možná se ti to zapojení podaří někde sehnat. Akorát jsem změřil, že to v klidu bere asi 6mA, to by se snad dalo akceptovat.
Když jsem to zkoušel na stole, tak jsem plusový vodič od +12V zapnul přes ty tlusté vodiče trafopájky s připojenou pájecí smyčkou (t.zn. na napětí asi 0,5V), a světla se tou trafopájkou spolehlivě spínala (tím jsem simuloval vlastně zvlnění od altíku).