El. kondenzátory

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jura80
Kontaktovat uživatele:

El. kondenzátory

#1 Příspěvek od jura80 »

Má někdo zkušenost s touhle značkou? Koupit, nekoupit?:

https://www.ecom.cz/open_sheet/sheet_name=D51904

Pro spínaný zdroj...
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
VASEK_W

#2 Příspěvek od VASEK_W »

Jestli to má být "kurvítko", tak směle do toho.
Jestli to má něco vydržet, tak to musí do spínaného zdroje být nippon z řady LXZ, LXY, KZM ...
Vašek
jura80
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jura80 »

Díky za názor. Tak nějak jsem to tušil, ale chtěl jsem se ujistit. Půjdou tam teda Nippony.;)
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
VASEK_W

#4 Příspěvek od VASEK_W »

Beru je z ECOMu, a nejsou s nimi problémy.
Podívej se i sem, co se vyrábí elytů s nízkým ESR
https://www.ecom.cz/files/documents-catalogue/43.pdf

A pak je potřeba si také porovnat dovolené nabíjecí a vybíjecí proudy. Při paralelním řazení pak není už co řešit. Několikrát jsem schválně při výměně vyschlého elytu ve spínaném zdroji dal na sekundár obyčejný elyt byť na teplotu 105°C a zdroj jmenovitě zatížil. Během chvíle se na kondu nedal udržet prst, jak byl teplý. Po výměně za výše jmenované elyty, byl nippon jen vlažný,cca do 40-ti °C. To ukazuje na budoucí životnost kondu. Ten "vařicí" prostě skoro hned vyschne a je z něj kurvítko. Kdežto ten poctivý, zůstane chladný a tím pádem se mu několikrát zvýší životnost oproti údajům v katalogu, protože ty se udávají při maximální povolené teplotě.
Vašek
jura80
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jura80 »

Díky za info. Taky jsem měl původně v plánu koupit tyhle, no ale ty dotazovaný kondenzátory se dají sehnat podstatně levněji, tak mně to nedalo a zeptal jsem se na názory.

Až bude zdroj hotový, zkusím máknout i na kondenzátory.;)
Odpovědět

Zpět na „Součástky“