Spojnice mezi dvěma telefony
Moderátor: Moderátoři
CZJirka1 píše:Problém je ten že o tomto skutečně nic nevím, pokud by byl někdo ochoten něco postavit pro aspon tři telefony, nechci to zadarmo samozřejmě, ale budu prostě jen uživatel. Jednoduché zapojení pomocí relé zvládnu ale to v tomto případě nestačí. Díky všem za reakce, Jirka
Poslal jsem vám SZ...
- CZJirka1
- Kontaktovat uživatele:
A jěště jedna otázka, jak dlouhé můžou být kabely mezi ústřednou a telefonama? Ptal sem se v prodejně na kabel a prodavač mi řekl že tak max 20metrů, pak už budou velké ztráty a nebude to fungovat.
moc díky za reakce, Jirka
A telefony normálně fungujou na proudovým principu, takže zvonkovým drátem v pohodě do 100m a ještě zbyde rezerva. Vem si že kecafónky v panelákách fungujou bez problému z přízemku až do nevím kolikátýho patra jen se zvonkovým drátem taky. Ten prodavač byl buď blbej, nebo navedenej a chtěl ti prodat kabely ke svářečce ...
A kutilmile - nelituju tě
Co se GSM brány týče, dá se použít např. tohle https://ostatni.bazos.cz/inzerat/102785 ... -NOKIA.php Obecně je nutné pohlídat, aby brána měla analogové tlf. rozhraní. NESMÍ na ní být uvedeno ISDN. To by s vaší ústřednou nefungovalo. Brána se připojí do CO1 nebo do CO2 a vytočením nuly se přes ní přistupuje do GSM sítě. Samozřejmě musí být v bráně vložena aktivní SIM karta...
- CZJirka1
- Kontaktovat uživatele:
https://www.gme.cz/telefonni-kabel-mpfk ... ck-4xawg28
max vzdálenost telefonu od ústředny vidím cca 35metrů, možná ani ne.
Jinak ty GSM brány teda taky ok, do te nokie bych šel, akorát ještě není to nějak blokováno na nějakého operátora....? Jakákoliv simka tam pojede, klasicky na dobíjení kreditu?
A kutilmile - nelituju tě
- CZJirka1
- Kontaktovat uživatele:
sundal sem tedy z půdy ten s ciferníkem, ale nevím pořádně jak jej zapojit na ten RJ 11...nevíte někdo, jsou tam čtyři šroubky, zapojil jsem jen dva prostřední, tak jak je to u těh tlačítkových na dva prostřední dráty do RJ11, když na to zavolám tak slyším v telefonu z kterého volám že to vyzvání, nezvoní ale nic ale po zvednutí sluchátka se normálně přijme hovor. V telefonu ale není nic slyšet, ani tam ani zpět