Přerušený kabel od reprobeden
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
- Artaban001
A kutilmile - nelituju tě
A jakou indukčnost má cívka, která má řekněme deset závitů v jednom smyslu a deset závitů v opačném smyslu vinutí? Už jsi někdy naměřil klešťákem nějaký proud na takto smotané dvoulince?EKKAR píše:- to "kolečko" musí vytvářet poměrně nezanedbatelnou indukčnost, která bude takový měření ovlivňovat. A určitě ne jenom případný měření, určitě i běžnej provoz...
Hmm...A na jakém kmitočtu tedy provozuješ ten svůj "meandr"?EKKAR píše:....Pikofaradový kapacity taky neměříš kilohertzem, ale úměrně k malý kapacitě zvedneš kmitočet, abys nemusel rozlišovat pikoampéry...
...Já osobně mám taky nestejně daleko bedny od zesilovače - a abych neměl nestejně velký impedance vedení, mám "nadbytečnou dýlku" poskládanou "cik-cak" do meandru za nábytkem ...
No právě že dost vysoko - já už to teď neslyším, ale "dvacítku" mi ty bedny plynule berou - a zesík je schopnej jít i vejš. Mám to ověřený orientačním zmeřením akustickýho pole mikrofonem snímajícím až ultrazvuk - na výchylce mV-metru za ním to bylo zřetelně vidět, že "se tam něco děje" když se do aparátků pustily kmitočty z generátoru ...masar píše:Hmm...A na jakém kmitočtu tedy provozuješ ten svůj "meandr"?EKKAR píše:....Pikofaradový kapacity taky neměříš kilohertzem, ale úměrně k malý kapacitě zvedneš kmitočet, abys nemusel rozlišovat pikoampéry...
...Já osobně mám taky nestejně daleko bedny od zesilovače - a abych neměl nestejně velký impedance vedení, mám "nadbytečnou dýlku" poskládanou "cik-cak" do meandru za nábytkem ...
starecd píše:Pachatel je jasný, hodil jsem tam plochou baterku a neprojde ani volt, bedna reagovala. Je pravda, že tento kabel jde "delší" cestou, takže měl vyšší pravděpodobnost poškození.
bejt to v garáži nebo na půdě tak bych řekl že se na kabelu podepsala kuna, ne to byl žert ačkoli je znám případ že potvora rozkousala anténní svod tudy vedoucí a potom bábo raď
- weed_smoker