Renault Clio II - divné chování přístrojové desky

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Kontrolka rucnej brzdy znamena u mnohych aut aj chybu brzdoveho systemu. Mne sice pri chybe ABS nezvieti ale rozsvieti sa pri nedostatocnej hladine brzdovej kvapaliny.
Neniu

#17 Příspěvek od Neniu »

Sandal píše:Ale taky to nemusí bejt čidlo ale kabeláž.To už diag nerozlišuje.

Díky za rady, alespoň vím, kterým směrem zkusit pátrat a na co se zaměřit. Ono to nakonec může být i něco jiného, jak to tak občas bývá, ale takto alespoň mám od čeho se odpíchnout.
Jsem na cestě k šípku.
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

U koncernu způsobuje podobný bláznivý chování závada spínače na pedálu brzdy - tam to má až takový efekty, že z toho může někdy až padnout motor do nouzáku, protože koncernový auta mají brzdy právě od tohohle spínače "spojený" s ŘJ motoru, aby v momentě brždění nebylo možný přidávat plyn (automaticky se omezí až uzavře vstřikování) - a když ten spínač chytne řemen a začne mít svody až zkraty kvůli tomu, že stářím popraská plast a kontakty se nekontrolovatelně hejbou a dotýkají, může to dokonale zbláznit půlku elektroniky v autě ... Já nevím, proč takovýhle možný závady nejsou široce publikovaný, aby lidi věděli hned při prvních projevech, že nemají na nic čekat a mají s tím mazat do servisu, kde oprava v ceně řádu pár stokorun předejde dalším problémům a v případě "padnutí na výměnkářskej servis" (nic neumí a jen mění naslepo díly podle toho, co jim vypíše diagnostika - však on to zákoš zaplatí) i nákladům v řádu tisíců.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sandal

#19 Příspěvek od Sandal »

Výměnkáři jsou snad skoro všude.To kolikrát narazíš na "stodoláře" který dělaj rychle a poměrně lacino a hlavně umí díly opravit anebo nechat dobře opravit a ne jen vyměnit.Vyměňovat dokáže s prominutim každej trotl.Vědět co s čim souvisí a jak má co fungovat a kde co změřit a jaký to má mít hodnoty, to už chce holt fištróna.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Neniu

#20 Příspěvek od Neniu »

Na větší zkoumání nebylo kdy, ale na pondělí už mám domluvenou dílnu a tam se mrknou na snímače a prý mají i diagnostiku, tak uvidíme. Nicméně po protažení auta strojní myčkou se problém výrazně zmírnil. Dále je zajímavé, že dokud je auto studené, tak to takto zlobí, ale po zahřání jízdou (a možná i topením uvnitř) problém téměř zmizí a pokud už se objeví, tak jen na několik sekund a pak je zase všechno v pořádku. Snad to tedy bude některým snímačem nebo kabely či konektory a nebude potřeba měnit řídící jednotku ABS, to by bylo docela problém... uvidím v pondělí.

Zatím díky za rady :)
Jsem na cestě k šípku.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Diagnostika povie viac - z ulozenych chyb zistis, ktory snimac chybu sposobuje.
Sandal

#22 Příspěvek od Sandal »

Neniu:Jak píšeš o tý myčce,tak to fakt vypadá na zasviněný čidla.Na každym je totiž magnet a ten chytá svinčík ze silnice a odpadající části z kotoučů respektive bubnů a destiček.Dobře se zjišťuje závada na čidlech při jízdě s napíchlou diag, kde každý čidlo ukazuje rychlost v km/h.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Neniu

#23 Příspěvek od Neniu »

Sandal píše:Neniu:Jak píšeš o tý myčce,tak to fakt vypadá na zasviněný čidla.

V pondělí budeme moudřejší. Bylo by super, kdyby to bylo jen tím svinčíkem na čidlech. Nicméně nechci patřit mezi přílišné optimisty :)
Jsem na cestě k šípku.
Neniu

#24 Příspěvek od Neniu »

Tak domluva s mechaniky je někdy těžká, pokračování bude příští pondělí. Snad se to podaří najít, nebo tam bude jiný mechanik, co si nechá poradit a když po něm chci vyčistit snímače ABS, tak vyčistí snímače ABS a nebude hledat jiné věci. To je tak, když se člověk domlouvá s kamarády příbuzných a podobně...
Jsem na cestě k šípku.
Hejnicek

#25 Příspěvek od Hejnicek »

S Renckem (jiny model) mam takovou zkusenost 2x stejna zavada - indikace chyby ABS/ESP. 2x cidlo na zadnim kole, ale v mem pripade by cisteni nepomohlo.
Poskozene mechanicky. Stalo se to vzdy v zime - posyp na silnici.
Asi neni dobre chranene proti odletnuvsimu kaminku.
Neniu

#26 Příspěvek od Neniu »

Tak mám auto zpět před domem. Při odjezdu vypadlo všechno naprosto v pořádku, mechanik říkal, že jej projel a závada se neprojevuje. Že vyměnil na obou předních kolech kolečka u snímačů, protože se téměř rozpadala. Fajn, veliká radost.

Žel, po dojetí skoro do Děčína a zastavení na pumpě se závada opět projevila, čili je to někde jinde. Už mne s těmi "garážmistry" došla trpělivost a asi fakt zajedu do autorizovaného servisu, ačkoli to bude pěkná raketa...

Tak mne napadá, nemá ABS náhodou snímače i na zadních kolech? Připadalo by mi to docela logické...

Mimochodem, může někdo doporučit nějaký dobrý autorizovaný servis v Litoměřicích, Ústí nebo okolí? Já tu vím jen o Jelínkovi a to není žádné terno, ale pokud nic jiného nenajdu, tak jedu k nim. Jak říkám, už mne ty pokusy stály docela dost a výsledek je stále nefungující auto, nebo spíše blbě fungující. Je fakt super pocit, když se jede bez tachoměru a když se při jízdě mění odpor řízení (to jak si auto myslí, že stojí a tak přidá na posilovači řízení).
Jsem na cestě k šípku.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Nahodou ma snimace na vsetkych 4 kolesach.

Hlavne najdi niekoho, kto pred bezhlavym vymienanim pozrie do tej diagnostiky, ktore koleso to robi...
Neniu

#28 Příspěvek od Neniu »

rnbw píše:Hlavne najdi niekoho, kto pred bezhlavym vymienanim pozrie do tej diagnostiky, ktore koleso to robi...

Proto se ptám na ten autorizovaný servis. Tam by to mohlo být o něco lepší, ačkoli si iluze také nedělám. Nicméně je pak na práci a věci alespoň záruka ze zákona a to se také může hodit.
Jsem na cestě k šípku.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#29 Příspěvek od PeteBurns »

Zial, robis si iluzie, diagnostika povie co povie, zazrak nedokazu ani oni ;) Vela ABS je blbych ako tago a nepamataju si chybu po vypnuti...Takze odporucam chybu sposobit, aby kontrolka svietila, a nevypinat klucik a sup rychlo na diagnostiku ;) A vobec to nemusi robit samotny snimac, moze byt zlomeny kabel, studenaky v riadiacej jednotke, blbnuci motorcek, opalene kontakty relatiek atd, pricin je xy...
Neniu

#30 Příspěvek od Neniu »

Tak ano, však říkám, že si nedělám iluze. Jinak chyba se vyskytuje tak často, že není problém ji předvést. Často naskočí už jen zapnutím auta klíčkem, někdy stačí chvilku jet. No uvidíme. Nakonec to bude nějaká blbost za pět korun.
Jsem na cestě k šípku.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“