Měkký VN zdroj - Tesla Merkur
Moderátor: Moderátoři
Měkký VN zdroj - Tesla Merkur
tak se napětí co má napájet vertikál zvýší na 17V a vylítne i VN, poznám to podle slabého sršení (nemám to jak změřit) když se však trafo zatíží tak všechna napětí zase slítnou dolu, místo 17V 12V, místo 320V 72V, místo 140V 30V, taky jsem si všiml že KU 608 se doslova "vaří".....tipoval bych to na závadu v modulu S, odkud se odebírá kmitočet pro rozkmitání KU 608....nemám však náhradní, abych to vyzkoušel, musím to opravit celé sám...proto prosím poraďte na co bych se měl zaměřit.
Ten pokles napětí není příčinou toho, že máš čáru na obrazovce: ta má svou příčinu a ta příčina ovlivňuje pokles napětí.
Hledej v modulu V.
Vertikál to není
Hill píše:Nevím, proč se zabýváš vysokým napětím, když ti vertikál, místo toho, aby vychyloval, jen sprostě žere. V důsledku toho i KUčko topí tak, že velmi, a napětí všech souvisejících zdrojů poměrným způsobem poklesnou.
Ten pokles napětí není příčinou toho, že máš čáru na obrazovce: ta má svou příčinu a ta příčina ovlivňuje pokles napětí.
Hledej v modulu V.
Vertikálem to ale není, kromě něj se musí odpojit i napětí ze kterého se dělá UL. zároveň se musí odpojit 320 V na mřížku obrazovky....stačí vytáhout modul co je nasazený na obrazovce a napájecí napětí vertikálu se hned zvýší, když se ale znova připojí ta mřížka obrazovky, tak se zase musí vytáhnout ten vertikál, ay tam bylo těch 320 V.....ten VN zdroj to prostě všechno neutáhne.....v tom je problém.....
Elyty jsem vyměnil
PCEL píše:Elyty nemaju znizenu kapacitu?
To mě napadlo jako první...všechny elyty ve VN zdroji...modulu S a V jsem vyměnil za nové.....závada ale nezmizela.....
petr111 píše:jano2 píše:Ak si prideš po ne,na Merkur ti dam všetki!!!
A celá základní deska včetně VN zdroje by nebyla????![]()
já jsem z Jihlavy...mám Tě trochu z ruky, boužel....ale třeba by se to dalo poslat poštou, samozřejmě bych zaplatil....
Bola by aj zakladna doska,ale musel by si si pre to prist.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vertikál to není
petr111 píše:...když se ale znova připojí ta mřížka obrazovky, tak se zase musí vytáhnout ten vertikál, ay tam bylo těch 320 V.....ten VN zdroj to prostě všechno neutáhne.....v tom je problém.....
Mřížka obrazovky nebere žádný proud, buď je tam nějaký svod na desce obrazovky nebo vadná baňka.
jano2 píše:petr111 píše:jano2 píše:Ak si prideš po ne,na Merkur ti dam všetki!!!
A celá základní deska včetně VN zdroje by nebyla????![]()
já jsem z Jihlavy...mám Tě trochu z ruky, boužel....ale třeba by se to dalo poslat poštou, samozřejmě bych zaplatil....
Bola by aj zakladna doska,ale musel by si si pre to prist.
Koukám, že poštu asi moc nemáš v oblibě co???
jezevec píše:petr111 píše:...když se ale znova připojí ta mřížka obrazovky, tak se zase musí vytáhnout ten vertikál, ay tam bylo těch 320 V.....ten VN zdroj to prostě všechno neutáhne.....v tom je problém.....
Mřížka obrazovky nebere žádný proud, buď je tam nějaký svod na desce obrazovky nebo vadná baňka.
obrazovku jsem zkoušel ohmetrem...mezi tu mřížku a další elektrody...obrazovka svod nemá....já opravdu už nevím čím to je...
jezevec píše:petr111 píše:...když se ale znova připojí ta mřížka obrazovky, tak se zase musí vytáhnout ten vertikál, ay tam bylo těch 320 V.....ten VN zdroj to prostě všechno neutáhne.....v tom je problém.....
Navíc když se odpojí vertikál, tak je napětí v normálu (320V) i při připojené mřížce...když s ale připojí vertikál, tak se musí odpojit ta mřížka, jinak to letí dolu...občas se ještě musí odpojit těch 140V z kterých se stabilizuje to ladění.....prostě měkký zdroj...který to neutáhne.....