Nová trouba, ale od koho? *vyřešeno*
Moderátor: Moderátoři
Nová trouba, ale od koho? *vyřešeno*
Nejdřív jsem přemýšlel nad něčím od Electrolux, AEG nebo Bosch. Když vidím ty ceny, tak mě to pomalu opouští a šilhám cenově níž, někam kde je třeba Beko nebo Amica.
Má tady někdo nějaké zkušenosti s troubami od téhle značky nebo případně od někoho jiného? Podle zdejších zkušeností bych se asi vyhnul Whirlpool, Candy nebo Indesit, ale třeba se pletu.
Jinak platí zásada, čím méně elektroniky, tím to funguje dýl.
Pokud je to nějaký starý Fagor s mechanickým přepínačem, tak se určitě dá levně zrepasovat.
Jestli můžu teda poradit, klidně kup něco levnějšího a co nejmíň elektroniky.Když se věc posere, tak tě to nebude tak sr.t
witt mne bředeběhl
Další funkce jsou bonus. nevím nakolik bych využil třeba sondu nebo u některých Electrolux možnost páry.
nakonec jsem spirálu vyměnil a trouba skončila ještě u dcery, my si stejně koupili novou, stará měla 8 let
obě Bosch
Jinak před čtyřmi lety jsem našim kupoval Moru s pojezdy - v té době měla bezkonkurenční poměr cena/výkon a hlavně byla vevnitř velká (bacha některé jsou malé a ne vše se tam vejde) No a funguje dodnes....Ale to je asi info k ničemu
Určitě nemá smysl do toho nějak extra investovat, protože za pár let může totálně zdechnout bez ohledu na značku. Ta elektronika je prevít.
hafca píše:Nejdřív jsem přemýšlel nad něčím od Electrolux, AEG nebo Bosch. Když vidím ty ceny, tak mě to pomalu opouští a šilhám cenově níž, někam kde je třeba Beko nebo Amica.
Pokud chceš zároveň kvalitativně výš, tak BEKO. Záleží na tom, jestli chceš starou klasiku či digitál s výsuvy atd. atd. A jaký máš cenový názor. Nevím o nikom, co má BEKO, tak aby si stěžoval.
Stejně to budeš muset nechat na manželce, ale já bych taky nejdřív zkusil vyměnit ty spirály.
Po čtvrtstoletí byla vyměněna za Baumatic a to už není ono. Tato trouba má menší vnitřní prostor a nepeče při ventilátorovém ohřevu již tak rovnoměrně jako stará Mora. Rovněž má potíže s vysychajícím mazivem ložisek motorku, takže než se odhodlám k opravě musí mu manželka pomáhat v rozběhu špejlí.
My se o troubu dělíme. Já peču všechno z mouky (od chleba po dort) a na ženu zbylo maso.decmen píše:...Stejně to budeš muset nechat na manželce, ale já bych taky nejdřív zkusil vyměnit ty spirály.
Spirály jsou všechny OK.
nic slozityho, a ma zamackavaci cudliky. Elektronika jen na casovani a hodiny a az se toto potento, tak se da pouzivat i bez toho. Pred tim taky ta klasicka Mora cca 25 let.
Tato ma oproti stare hafo teles, ale uz byla reklamace na rozstrelene kruhove teleso horkovzduchu.
Made in tusim Slovinsko.
OT dal jsem na rady a koupil lednici BEKO, funguje bezvadně, ale provedení jsou slaboučké plasty šuplík, že se človek bojí otevřít aby neprasknul.
Tak že ony ty peníze můžou být vidět na kovařině a není smutnější pohled než na vysypanou kačenu na zem kvůli vachrlatým držákům.