Už jsem se dověděl,že jsem nedával pozor ve škole,že povrchové napětí to být nemůže,ale řešení neznáme.
Mění se hmotnost Pb gelový baterie při nabíjení (otazník)
Moderátor: Moderátoři
Už jsem se dověděl,že jsem nedával pozor ve škole,že povrchové napětí to být nemůže,ale řešení neznáme.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Cust píše:Co Braunův pohyb? To by znamenalo, že špalek, pokud ponoříme násilně celý, se pak bude chovat stejně jako trubka...
Co to je Braunův pohyb? Neznám...
Co takhle Brownův pohyb?
Jinak ale chování jak píšeš, stačilo šťouchnout prstem aby se špalek potopil a už se oba díly chovaly stejně, vznášely se. Ovšem otázka je, co bylo příčinou, jestli povrchový napětí vody, Brown a nebo prostej fakt, že vodorovná plocha špalku byla suchá a roura mokrá takže třeba i atheze.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Cust píše:To jsi nepsal, že jeden kus byl mokrý... To jako jeden kus jste ponořili dopředu navlhčený a druhý suchý?
Oba byly suchý ale rouru jsem vzal obouma mezi palec a ukazováček a hned šel pod vodu. Špalak jsem nesl obouma zespoda a vršek zůstal suchej venku.
Jo a co je víc špatně, pravopisná chyba a nebo ouplně jinej člověk.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Myslím,že tady je jedno jstli oba kusy byly suché nebo jeden nejdříve smáčené,protože na tom materiálu se voda stejně neudrží. Povrchové napětí tlačí proti ploše,která se dotýká hladiny no a hladina je v tomto případě na spod ponořeného předmětu,který s ponořených předmětů má větší plochu kolmou na hladinu je tady asi jasné.
Uvažuji správně?
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- tomasjedno
Nemám co měnit na tom, že uvažuješ naprosto zcestně. Přečti si znova, co jsem ti o povrchovém napětí napsal předtím.pajosek2 píše: ten příklad s desetníkem mi zepsul uživatel Tomasjedno. Sice nevěděl jak to je,ale přesně věděl,že já se pletu ... Povrchové napětí tlačí proti ploše,která se dotýká hladiny no a hladina je v tomto případě na spod ponořeného předmětu,který s ponořených předmětů má větší plochu kolmou na hladinu je tady asi jasné.
Uvažuji správně?
- tomasjedno
- tomasjedno
- tomasjedno