Mění se hmotnost Pb gelový baterie při nabíjení (otazník)

Základní principy, funkce, rovnice, zapojení - t.j. vše, co byste měli vědět, než se pustíte do praktické realizace elektronického zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pajosek2 »

A Celeron mlčí :-) Doufám,že z něj nevyleze něco takového jako,že v jednom kusu byla zapíchlá ocelová špóna :)
Už jsem se dověděl,že jsem nedával pozor ve škole,že povrchové napětí to být nemůže,ale řešení neznáme. :-)
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Cust

#17 Příspěvek od Cust »

Co Braunův pohyb? To by znamenalo, že špalek, pokud ponoříme násilně celý, se pak bude chovat stejně jako trubka...
danhard

#18 Příspěvek od danhard »

Samozřejmě se hmotnost mění, jen to nejsi schopen změřit :)
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Cust píše:Co Braunův pohyb? To by znamenalo, že špalek, pokud ponoříme násilně celý, se pak bude chovat stejně jako trubka...

Co to je Braunův pohyb? Neznám...
Co takhle Brownův pohyb?
Jinak ale chování jak píšeš, stačilo šťouchnout prstem aby se špalek potopil a už se oba díly chovaly stejně, vznášely se. Ovšem otázka je, co bylo příčinou, jestli povrchový napětí vody, Brown a nebo prostej fakt, že vodorovná plocha špalku byla suchá a roura mokrá takže třeba i atheze.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
danhard

#20 Příspěvek od danhard »

To bude ten Sonnenbraun :D
Cust

#21 Příspěvek od Cust »

Celeron mimo jiné napsal píše:a nebo prostej fakt, že vodorovná plocha špalku byla suchá a roura mokrá takže třeba i atheze.
Co to je atheze? neznám...
Co takhle adheze?
To jsi nepsal, že jeden kus byl mokrý... To jako jeden kus jste ponořili dopředu navlhčený a druhý suchý?
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Cust píše:To jsi nepsal, že jeden kus byl mokrý... To jako jeden kus jste ponořili dopředu navlhčený a druhý suchý?

Oba byly suchý ale rouru jsem vzal obouma mezi palec a ukazováček a hned šel pod vodu. Špalak jsem nesl obouma zespoda a vršek zůstal suchej venku.
Jo a co je víc špatně, pravopisná chyba a nebo ouplně jinej člověk. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pajosek2 »

No Celerone proto jsem psal o tom,že přidáním saponátu se budou chovat obě stejně. Tím se velmi sníží povrchové napětí a ten příklad s desetníkem mi zepsul uživatel Tomasjedno. Sice nevěděl jak to je,ale přesně věděl,že já se pletu :-) :-) :-)
Myslím,že tady je jedno jstli oba kusy byly suché nebo jeden nejdříve smáčené,protože na tom materiálu se voda stejně neudrží. Povrchové napětí tlačí proti ploše,která se dotýká hladiny no a hladina je v tomto případě na spod ponořeného předmětu,který s ponořených předmětů má větší plochu kolmou na hladinu je tady asi jasné.

Uvažuji správně?
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Cust

#24 Příspěvek od Cust »

Celeron píše:Jo a co je víc špatně, pravopisná chyba a nebo ouplně jinej člověk. :lol:
Jojo, máš recht, jsi menší deb_il než já!
tomasjedno

#25 Příspěvek od tomasjedno »

pajosek2 píše: ten příklad s desetníkem mi zepsul uživatel Tomasjedno. Sice nevěděl jak to je,ale přesně věděl,že já se pletu ... Povrchové napětí tlačí proti ploše,která se dotýká hladiny no a hladina je v tomto případě na spod ponořeného předmětu,který s ponořených předmětů má větší plochu kolmou na hladinu je tady asi jasné.

Uvažuji správně?
Nemám co měnit na tom, že uvažuješ naprosto zcestně. Přečti si znova, co jsem ti o povrchovém napětí napsal předtím.
tomasjedno

#26 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:Oba byly suchý ale rouru jsem vzal obouma mezi palec a ukazováček a hned šel pod vodu. Špalak jsem nesl obouma zespoda a vršek zůstal suchej venku.
No jestli chceš vysvětlovat rozdíl v chování těch 3 předmětů rozdílnou manipulací s nimi, tak to jdi s takovými špeky do Prčic.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od pajosek2 »

Ty tady meleš nesmysly. Jestli nevíš jak to je,tak nepiš! Poukazovat na to,že někdo jiný napsal něco špatně ten jev nevysvětlíš.

tomasjedno

#28 Příspěvek od tomasjedno »

pajosek2 píše:Ty tady meleš nesmysly.
Můžeš být konkrétní?
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od pajosek2 »

Hele já nemíním zasírat vlákno zbytečným přehadováním. Téma je jiné. Takže jestli víš proč se něco potopí a něco ne,tak nám to řekni jinak si počkej na rozuzlení zápletky. :-)

tomasjedno

#30 Příspěvek od tomasjedno »

pajosek2 píše:Hele já nemíním zasírat vlákno zbytečným přehadováním.
Takže se mi jistě omluvíš za tu drzost.
Odpovědět

Zpět na „Teorie“