Renault Clio II - divné chování přístrojové desky

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Neniu

#46 Příspěvek od Neniu »

Auto už nějakou dobu jezdí a tak se poruchy dají předpokládat. Jistě, dá se to udělat pořádně tak, že porucha nenastane, ale nikdy ji nejde 100% vyloučit. Proto by měly být systémy udělané také, že porucha jednoho neovlivní činnost jiného. Dobré, vypadne ŘJ ABS, tak jezdíme bez ABS, ale auto by mělo plnohodnotně fungovat a ne, že přestane ukazovat půlka palubovky a palubní počítač. Také posilovač řízení dostává blbé informace (přeci auto stojí, takže si občas dělá co chce) a tak vůbec. Není to problém jen francouzských aut. Spíše evropských. Jenže na to koupit Mazdu nebo Suzuki nemám.
Jsem na cestě k šípku.
rnbw

#47 Příspěvek od rnbw »

Na druhu stranu - cim je tam menej suciastok (cidiel), tym menej sa toho moze posrat.
Neniu

#48 Příspěvek od Neniu »

To je také pravda, ale když už se to pak pokazí, tak se to holt posere všechno...
Jsem na cestě k šípku.
Neniu

#49 Příspěvek od Neniu »

Tak auto je konečně hotové a před barákem. Sláva!

Čím to nakonec bylo? Mýlili se nakonec všichni, kdož hledali chybu v ABS, jeho řídící jednotce, snímačích, rychloměru... chyba byla v prodřeném kabelu k lambda sondě. A asi to není úplně netypická závada, neboť o této sondě se píše už na vstupním předávacím protokolu.

Takže pro příště, až budete hledat chybu rychloměru u Renaultu, tak to klidně může být i lambda sondou :)
Jsem na cestě k šípku.
Villda

#50 Příspěvek od Villda »

Myslím že bude problém v palubce jako celku a jejímu připojení ke zbytku auta.
Totéž mi dělal 4-Passat, dokud neodešla úplně. A za nějakých 35.000 jsem se raději naučil tankovat s předstihem do plna a jezdit bez světýlek a hejblátek. Taky to šlo. Dokonce jsem jednou málem umřel smíchy.
V Unhošti mně stopl elegantní mladík s malým synem v jedné a kanystrem v druhé ruce. Hned po pozdravu z něj vypadlo něco o Superbu a 🤐 předražené palubce...
Počítám že problém bude obdobný (italský vozy lautr totéž), jenom cenově trošku víc stravitelnější...

Teď by mne zajímalo, jestli mi někdo pomůže vysvětlit další záhadu u vozu Clio II. Dnes jsem fórum založil
Villda

#51 Příspěvek od Villda »

rnbw píše:Na druhu stranu - cim je tam menej suciastok (cidiel), tym menej sa toho moze posrat.

Tohle je samozřejmě nejpravdivější a nejreálnější fakt. Jenže VĚK AUTOMOBILŮ (tedy strojů které měly karburátor, max. atmosférický motor s jednoduchým naftovým čerpadlem) jsou dávno pryč a instituce (i jednotlivci) ovládané dnešním režimem již autům násilně brání v přístupu na cesty.
Tudíž si zvykejte na ještě více součástek k Bastlení a na větší počty kurvítek v jednotlivých obchodech...
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“