Jak najít zkrat aneb miliohmetr
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
To ale neznamená, že neodpovídáš za bezpečnost provozu takovýho výrobku. Výrobky typu "stejně to budu používat jen já sám" jsou nejhorší zabijáci právě v momentě, kdy na ně náhodně šáhne právě nepoučená osoba, která NEVÍ.beny66ka píše:Ale tak to už je moc, ne? Nedělám to na kšeft.
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale viděl jsem na půdách, jak se dávaly starý železný trafáky do PS krabiček místo adaptérů, a ten trafák teplem propadl dnem a ležel na trámu. Tak tudy tedy opravdu ne. Původ snad z nějakýcho tesláckýho rádia.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Sepíšeš a pošleš mailem po předchozím upozornění po SZ někomu z administrátorů - Zdeňkovi nebo Hillovi. Bohužel už léta odmítá spolupracovat nějaká forma soukromýho úložiště Bastlírny (upload), kam by se podobný věci daly posílat direct ...beny66ka píše:...
Jak se dává příspěvek na hlavní stranu netuším. Zkusím vybádat.
A kutilmile - nelituju tě
Trafo by krabičkou z ABS nepropadlo? Je ABS opravdu tak bezpečný materiál? Píšou, že je hořlavý. Teplotu zeskelnění(?) Tg má 105stupňů.ZdenekHQ píše:...Ale viděl jsem na půdách, jak se dávaly starý železný trafáky do PS krabiček místo adaptérů, a ten trafák teplem propadl dnem a ležel na trámu. Tak tudy tedy opravdu ne. ...
to beny66ka: Máš to krásně udělané! A kdybys udělal paralelně anglický nadpis a titulky, budeš i hvězdou YT.
Tento výrobek není v žádném případě zabiják. Ani po odstranění horního krytu(což nepoučená osoba vůbec nemá co zkoušet; a strkat tam pazoury už vůbec ne), není přístupná část s 230V.Výrobky typu "stejně to budu používat jen já sám" jsou nejhorší zabijáci právě v momentě, kdy na ně náhodně šáhne právě nepoučená osoba, která NEVÍ.
To bych za nejhoršího zabijáka mohl prohlásit třeba stojací lampu, protože po odstranění žárovky je volně přístupná objímka s životu nebezpečným napětím. Přesto se doma lampa či svítidlo běžně vyskytuje. To už vůbec nemluvím o zásuvce (že jich doma je), kam se dá krásně strčit pletací jehlice (vlastní zkušenost z dětství).