reproduktory marantz ld 30 mkII
Moderátor: Moderátoři
reproduktory marantz ld 30 mkII
sinclair píše:To fakt není důležité.
Důležité je, aby obě bedny chodily stejně, v obou zapojeny reproduktory i výhybky stejně - a to máš, tak to už neřeš.
U dvoupásmovek opravdu bývá výškáč v protifázi proti středobasu.
To černé hranaté, s hnědým deklíkem na druhé fotce je připojovací terminál??
...hej to je terminál ...ok no mne šlo len o to aby to bolo v poriadku a pátranie po manuali marantz z roku 1984 som po týždni vzdal ...ani ň...mýli ma to farebné značenie káblov a chcem vylúčiť omyl ktorý sa mohol stať pri výmene repro...pozeral som x zapojení 2 pásmových výhybiek ale nič podobne ako toto som nenašiel...pravdupovediac návrhu výhybiek rozumiem asi ako hdp bornea preto by ma zaujímalo či podľa tej schémy je všetko s kostolným poriadkom
...človek čo páchal tú výmenu repro sa pravdepodobne venoval aj jednému technics ampu kde bez váhania vymenil bi-polar elyt za normálny veď na prvý pohlad kondík ako kondík preto tie pochyby
Xeon_sk píše:Keď pozerám na schému, divné je to, že basový reproduktor je oproti svorkám prepólovaný. To sa robí iba pri pomerne veľkých indukčnostiach v sérii s basovým reproduktorom u 3 a viacpásmových debien. Ako má byť výškový reproduktor zapojený, závisí od strmosti výhybky. Polarita výškového reproduktora nemusí byť úplne jednoznačná a môže sa upresniť experimentom. U dvojpásmových sústav s výhybkou strmosti 12 dB/okt sa spravidla polarita neotáča.
...pomohla by hodnota tej tlmivky s dvojitým vinutím ?
masar píše:>zappa> V jakémkoliv. Ti, co si pamatují např. "...Pokud se vám zdálo, že bubínek začínal svoje sólo v neurčitém prostoru a končil je konkrétním zvukem mezi reproduktory, je třeba přepólovat vodiče jednoho z nich....", tak vědí o čem je řeč.
...rozumiem ...test posluchom pochopitelne urobím tiež