reproduktory marantz ld 30 mkII
Moderátor: Moderátoři
zvláštna je hlavne tá tlmivka v sériovom zapojení. Rád by som vedel jej hodnotu, ale moc nám to nepomôže, pretože by sa musela realizovať simulácia priebehu fázy a z toho by sa dalo usudzovať o polarizácii reproduktora. Isto si pozeral mnohé schémy. V takýchto prípadoch, ako je ten Maranz by mali byť reproduktory pripojené na mínus pól svorkovnice mínusovými vývodmi. Ešte by bolo účelné overiť skutočnú polaritu aj výškových reproduktorov.
- TheLastUnicorn
Tlmivka v sérii s výškačom obvykle sťahuje "chvost" na výškach. Celá výhybka je poplatná dobe. Buď by som to nechal tak, ako to je, alebo to celé premeral a navrhol rovno novú - lepšiu a podľa súčasnej metodiky.
- TheLastUnicorn
Xeon_sk píše:Zappa,
zvláštna je hlavne tá tlmivka v sériovom zapojení. Rád by som vedel jej hodnotu, ale moc nám to nepomôže, pretože by sa musela realizovať simulácia priebehu fázy a z toho by sa dalo usudzovať o polarizácii reproduktora. Isto si pozeral mnohé schémy. V takýchto prípadoch, ako je ten Maranz by mali byť reproduktory pripojené na mínus pól svorkovnice mínusovými vývodmi. Ešte by bolo účelné overiť skutočnú polaritu aj výškových reproduktorov.
...skusil som crossover simulator a to zapojenie malo dosť rapidny pokles stredových frekvencií pri otočení polarity stredobasu...ak to bolo v pôvodnom zapojení tak pri frekvencii cca 1500kHz sa ten rozdiel okamžite vyrovnal ...http://www.diyaudio.com/forums/software ... igner.html
- TheLastUnicorn
TheLastUnicorn píše:V tom prípade si buď hluchý, alebo to bolo tak dokonale nafázované, že to spôsobilo len veľmi úzkopásmový ostrý prepad, alebo to bolo tak veľmi rozfázované, že pri oboch polaritách to bolo rovnako zle. Tipujem ten prvý alebo tretí prípad.
První případ vylučuju!
To není tak jednoduché. U výškáče dochází oproti basáku k fázovému posuvu, nekmitají stejně. Pokud to bylo kolem 90°, je asi celkem jedno, jestli se výškáč za basákem zpožďuje, nebo ho předbíhá.
- TheLastUnicorn