Akumulátorové bloky cca 7-8V cca 5Ah
Moderátor: Moderátoři
Akumulátorové bloky cca 7-8V cca 5Ah
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
zouzel1 píše:https://www.hadex.cz/r554-nabijeci-clanek-li-ion-icr18650-37v2200mah/
Já nechci samotný články, já chci blok s hlídací elektronikou jak poslal odkaz microlan. Ten blok z e-bay by asi vyhověl, akorát tam nic nepíšou zda to má omezení nabíjecího proudu ale jen vybíjecího. Ale jsou tam odkazy i na jiný bloky s elektronikou kde to omezení nabíjecího proudu je.
Jen si nějak nedovedu představit, jak a čím se nabíjí 10 bloků najednou. Musí to být blbovzdorná nabíječka bez nastavování, jen stavový ledky.
Průmyslově/hromadně to bylo vyřešený jak píše microlan. Nabíjely se tak třeba NiCd dvojčlánky 2x NKDU-10 (případně trojčlánky 3x dtto) do důlních "kahanů" = čelovek nebo do posunovačskejch baterek = skříň velikosti šatníku, na čelní stěně vyklápěcí krabičky na dvojice (trojice) článků, každej uživatel přišel, zastrčil baterky do sklápěčky a tu zavřel. Protože se to obvykle dělo při střídání šichty = po 12 hodinách, stačilo zapojení s jednoduchým zdrojem proudu 0,1C pro nabití na obvyklou úroveň ... Na dnešní lithiáky to samý - opakovaně postavenej zdroj proudu, maximálně s napěťovým omezením a balancérem na každým článku ... A ten zdroj proudu klidně i spínanej z Ý-beje, na vstupu napájenej jedním společným BEZPEČNOSTNÍM trafem 230/24V s příslušným výkonem - kvůli galvanickýmu oddělení od sítě, aby se na svorky pro nabíjení dalo bezpečně šáhnout i za provozu ...Celeron píše:...
Jen si nějak nedovedu představit, jak a čím se nabíjí 10 bloků najednou. Musí to být blbovzdorná nabíječka bez nastavování, jen stavový ledky.
A kutilmile - nelituju tě
to microlan: Nabíječka musí být výrobek se zkušebnou, nějakej bastl nepřipadá v úvahu. A taky se musí počítat s tím, že se bude pokaždý nabíjet jinej počet baterek, pouze je specifikováno že maximum bude 10 ks. To znamená že nějaký sériový nabíjení , třeba 5 a 5 článků nelze.
Behemot píše:Co jen nějakej futrál a ať si nabíjí jednotlivý články v uživatelské nabíječce?
Tak to si naprosto nedovedu představit, jak pingl v hospodě strká cca 60 válečků 18650 do nějaký nabíječky (více nabíječek) na samostatný články.
A o lithiomrdkách jsem nic nepsal, už je určeno, že Fulgur osadí Samsungy 18650 2,6Ah. Včetně tý ochranný elektroniky.
Jo a nakoupit nabíječky od rákose či ťamana a dodat to k výrobku je na klíčovej průmysl když to někoho polmátí či blafne plamenem.
Občas mi to zde připadá, že se soudnost jaksi vytrácí.
A kutilmile - nelituju tě
Behemot píše:Soudnost se vytratila už dyž někdo zvolil „stylový LED osvětlení“ a eště k tomu na baterky
A tak jak bys to tedy soudně udělal ty? Do tý architektem navržený kostky uprostřed stolu bys zavedl 230V, dal tam elektronický ledkový trafo? A jak bys tam těch 230V přivedl, když ty stoly jsou různě posuvný, při některých akcích tam ty osvětlovací kostky budou, u některých ne. No a co by na to asi řekl revizák, případně státní orgány při nějakým průseru s tím?
To jsem zvědavej co vymyslíš.