Mnoho manažerů-málo dělníků-Nemoc dnešní doby
Moderátor: Moderátoři
jooo ! co takhle "na černo" ? ovšem ! to by šlo. ne. mám pár let do důchodu, každá šichta se počítá, do pochybnejch kšeftů se nepouštím, já ne.
Kluci inženýrští nechci Vám brát iluze,ale to,že máte VŠ ještě neznamená,že něco umíte. Znám dost inženýrů,kteří berou pěkné peníze,ale na rozumy si chodí ke svým podřízeným. Ona totiž teorie u stolu je trošku jiná než praxe na dílně a ne všechno co vymyslíte nařídíte se dá vyrobit nebo provést.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
pajosek2 píše:...Znám dost inženýrů,kteří berou pěkné peníze,ale na rozumy si chodí ke svým podřízeným. Ona totiž teorie u stolu je trošku jiná než praxe na dílně a ne všechno co vymyslíte nařídíte se dá vyrobit nebo provést.
Já jsem kromě titulu (jsou tací co je i s titulem schopný dělník strčí do kapsy) měl celoživotní praxi, na dílnu jsem chodil, abych viděl, jak tam dělají mé vymyšlenosti. Jednou, v ten samý den mi obchodní ředitel vytknul, že pořád courám po dílně a nic nedělám a pak pan majitel, že vůbec nechodím na dílnu a nevím, co se tam děje
Četl jsem výstižný citát:
Vysoká škola:
Výhoda-nikdo Ti neříká co máš dělat
Nevýhoda-nikdo Ti neřekne co máš dělat.
Tohle platí čím dál více.
Umění prodat? Hmmm to ano,ale pokud někdo nevytvoří věc k prodeji tak samozřejmě není co prodat. Pokud je řemeslník schopen něco vyrobit,tak nepotřebuje dalších deset překupníků,kteří stojí mezi ním a zákazníkem. Tihle jen zvedají cenu zboží.
Edit: samozřejmě,že platí i to,že VŠ před 30lety je něco jiného než VŠ dnes.
JiriTom píše:pajosek2: ty by jsi z fleku mohl dělat marketingového poradce. Myšleno ironicky, samozřejmě.Pleteš se skoro ve všem...
Pletu se v tom,že je řemeslníků čím dál méně?
Pletu se v tom,že vzdělání našeho národa klesá?
Pletu se v tom,že je přemanažerováno?
Prdlačky náš trh práce má problém a týká se nás všech.
V Odborové funkci jsem byl,pak jsem přišel nato,že se dá s vedením firmy,pokud je na úrovni,komunikovat přímo. Z funkce odboráře jsem odešel.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
nastoupil jsem do obchodní firmy (stavební ocel, plechy, válcák, profily...jsem VŠ metalurg, mám dlouholetou praxi v oboru, znalosti, jméno na trhu, přehled a kontakty ve 3 státech)
Mno. Tak za prvé by stálo za to slyšet pohled na věc od druhé strany. A se jménem na trhu, znalostmi a podobně by si u tebe měli headhunteři podávat dveře... Jestli ne, je něco blbě. Možná u tebe, možná někde jinde. Těžko říci.