Mnoho manažerů-málo dělníků-Nemoc dnešní doby

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
termit256

#61 Příspěvek od termit256 »

Potreboval proste toho managera kterej by se mu staral o ksefty :-)
Yarda1

#62 Příspěvek od Yarda1 »

Jsem už pár let v důchodu. Nedávno se na mne obrátil kolega z firmy co jsem měl to potěšení tam dřív pracovat, že týpek co nastoupil na mé místo jim zahnul kramle a z té fronty uchazečů o zaměstnáníi co se každý den mačkají před vrátnicí si nemohou vybrat, tak jestli bych se nechtěl vrátit. Projevil jsem mírný zájem, ale když mi sdělili, že jako důchodci mi mohou nabídnout akorát dohodu o pracovní činnosti s mzdou 10kKč (jsem ing. elektro), tak jsem je (slušně) poslal do (_!_)
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
konosuke

#63 Příspěvek od konosuke »

yardo, nastoupil jsem do obchodní firmy (stavební ocel, plechy, válcák, profily...jsem VŠ metalurg, mám dlouholetou praxi v oboru, znalosti, jméno na trhu, přehled a kontakty ve 3 státech) že prej na smlouvu a jeden rok, no dobře...týden a půl tu smlouvu oddalovali oddalovali pracoval jsem nevímzakolik, až nakonec čauky a odchod na hot-dog, zítra už sem nechoď vod ty doby jsem bez místa
jooo ! co takhle "na černo" ? ovšem ! to by šlo. ne. mám pár let do důchodu, každá šichta se počítá, do pochybnejch kšeftů se nepouštím, já ne.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od pajosek2 »

To je právě ten 🤐 přístup. Moc vás potřebujeme,ale nemáme čím vás zaplatit. Pro ředitele a manažery je peněz dost,ale pro Ty kteří vytvářejí zisky ne.
Kluci inženýrští nechci Vám brát iluze,ale to,že máte VŠ ještě neznamená,že něco umíte. Znám dost inženýrů,kteří berou pěkné peníze,ale na rozumy si chodí ke svým podřízeným. Ona totiž teorie u stolu je trošku jiná než praxe na dílně a ne všechno co vymyslíte nařídíte se dá vyrobit nebo provést.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
JiriTom

#65 Příspěvek od JiriTom »

pajosek2 píše:Pro ředitele a manažery je peněz dost,ale pro Ty kteří vytvářejí zisky ne.

Těžký omyl a zjednodušený pohled na svět. Zisk nevytváří dělníci, ale celá firma.
termit256

#66 Příspěvek od termit256 »

Vetsinou plati ze neni umeni vyrobit, umeni je prodat. A dostat zaplaceno.
Muzes mit i hodne mizerny produkt, ale pokud ho prodas za dobrou cenu, jsi za vodou. Viz treba teleshopingovi miliardari. A tohle delnik ve fabrice proste nedovede, at se to nekomu libi nebo ne.
ZVUK2000

#67 Příspěvek od ZVUK2000 »

Přesně tak. Bohužel mnozí to nechápou :(
Yarda1

#68 Příspěvek od Yarda1 »

pajosek2 píše:...Znám dost inženýrů,kteří berou pěkné peníze,ale na rozumy si chodí ke svým podřízeným. Ona totiž teorie u stolu je trošku jiná než praxe na dílně a ne všechno co vymyslíte nařídíte se dá vyrobit nebo provést.

Já jsem kromě titulu (jsou tací co je i s titulem schopný dělník strčí do kapsy) měl celoživotní praxi, na dílnu jsem chodil, abych viděl, jak tam dělají mé vymyšlenosti. Jednou, v ten samý den mi obchodní ředitel vytknul, že pořád courám po dílně a nic nedělám a pak pan majitel, že vůbec nechodím na dílnu a nevím, co se tam děje :D
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od pajosek2 »

Blbě jsem to napsal. Ano zisky vytváří celá firma. Jenže fungující firma. Jsou firmy,osobní zkušenost,,kde je poměr dělníků a THP 1:1 a to je špatně. Produktivní musí být všichni. Dokonce i poměr 1:2 je ještě moc a takových firem je taky hodně.
Četl jsem výstižný citát:
Vysoká škola:
Výhoda-nikdo Ti neříká co máš dělat
Nevýhoda-nikdo Ti neřekne co máš dělat.
Tohle platí čím dál více.
Umění prodat? Hmmm to ano,ale pokud někdo nevytvoří věc k prodeji tak samozřejmě není co prodat. Pokud je řemeslník schopen něco vyrobit,tak nepotřebuje dalších deset překupníků,kteří stojí mezi ním a zákazníkem. Tihle jen zvedají cenu zboží.

Edit: samozřejmě,že platí i to,že VŠ před 30lety je něco jiného než VŠ dnes.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

JiriTom

#70 Příspěvek od JiriTom »

pajosek2: ty by jsi z fleku mohl dělat marketingového poradce. Myšleno ironicky, samozřejmě. :) Pleteš se skoro ve všem...
samec

#71 Příspěvek od samec »

JiriTom píše:
pajosek2 píše:Pro ředitele a manažery je peněz dost,ale pro Ty kteří vytvářejí zisky ne.

Těžký omyl a zjednodušený pohled na svět. Zisk nevytváří dělníci, ale celá firma.
Jasné, úplne najviac riaditeľova sexkretárka.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od pajosek2 »

JiriTom píše:pajosek2: ty by jsi z fleku mohl dělat marketingového poradce. Myšleno ironicky, samozřejmě. :) Pleteš se skoro ve všem...

Pletu se v tom,že je řemeslníků čím dál méně?
Pletu se v tom,že vzdělání našeho národa klesá?
Pletu se v tom,že je přemanažerováno?
Prdlačky náš trh práce má problém a týká se nás všech.

JiriTom

#73 Příspěvek od JiriTom »

Tož vstup do odborů a nahraď Středulu a něco s tím udělej. :)
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od pajosek2 »

A největší radost je,když se takový čertvě namachrovaný student s mokrým razítkem dostane do funkce personalisty. Tak to je maso. O provozu,lidech kolektivech neví vůbec nic zato přesně ví,kdo má odejít z firmy a kdo zůstat.
V Odborové funkci jsem byl,pak jsem přišel nato,že se dá s vedením firmy,pokud je na úrovni,komunikovat přímo. Z funkce odboráře jsem odešel.

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Hubert_79 »

nastoupil jsem do obchodní firmy (stavební ocel, plechy, válcák, profily...jsem VŠ metalurg, mám dlouholetou praxi v oboru, znalosti, jméno na trhu, přehled a kontakty ve 3 státech)

Mno. Tak za prvé by stálo za to slyšet pohled na věc od druhé strany. A se jménem na trhu, znalostmi a podobně by si u tebe měli headhunteři podávat dveře... Jestli ne, je něco blbě. Možná u tebe, možná někde jinde. Těžko říci.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“