Zdroj 12V/5A od Alíka
Moderátor: Moderátoři
Pokud teda za kvalitní součástku nepovažuješ to, co je dneska typický skoro ve všem:
Zeleno-černý Lelon, zeleno-zlatý, hnědo-zlatý, černo-zlatý napodobeniny legendárních sérií elektrolytů Nichicon, Sanyo, Panasonic a Elna, nebo třeba značku MaxCap, Hitano či nádherný, zeleno-zlatý "HQ" s bezvadným potiskem.
Pokud někdo tyhle, výše zmíněný součástky prodává, nebo je někam osazuje, tak vědomě prodává či montuje padělky. Prostě proto, že originály by byly jednak o dost větší a jednak je mateřský firmy už nějaký léta nevyrábějí.
Ty pajcy mívají otřesný střeva, nesrovnatelný ani s dneska značně hnusným a prakticky nepoužitelným Jamiconem.
Zkuste párkrát hádat, proč i takový Zdenek Krčmář Jamicon už fakticky zrušil a namísto něj prodává Samwhu? Případně BC Capacitors?
Samwhy už od základní série SD jsou proti tomu všemu, výše uvedenému, královské kondenzátory.
A co víc - rejžáci už začali pajcovat i ty Samwhy! Začali osazovat do nové levné spotřebky modrou, dávno nevyráběnou 85°C sérii Samwha SG.
A pokud jsou to nějakou náhodou opravdu samwhácká SG-čka, tak pěkně dlouho někde, v jistě přívětivém prostředí ležely a podle toho bude i jejich elektrický stav vypadat.
Ale myslím, že tomu tak není - prostě se někde vyrábí hnusnej pajc s životností 18 měsíců a pod označením Samwha SG.
Z jednoho přenosného přístroje jsem jich vytahal přes deset a dva kusy 2.200uF/16V porovnal se skutečnými, regulérními SG-čky, co mi jich ještě pár zbylo.
Ty pajcované jsou všechny, mimo rozměru 5x11, o jednu typovou velikost menší, než skutečná SG-čka. Ta skutečná, mnou ještě skladovaná, mají i po několika letech od skončení prodeje zbytků výroby kapacitu v plusu a ESR jakžtakž v pořádku.
Kdežto ten hnůj, co jsem vytáhl z toho přenosnýho aparátu, byl komplet v prdeli.
Oni se už ani neserou s tím, aspoň netisknout na obal název a logo skutečného, existujícího výrobce, který ty kondy skutečně kdysi vyráběl.
Ten skutečný výrobce /např. Nichicon/ už dávno ví, že někoho či něco /pokud výrobce pajců vůbec dohledáš/ žalovat v té profízlované zemi nemá smysl a je to pro ně jenom ztráta času a peněz za právníky.
Jak potom chceš kuva vyrábět kvalitní, z kvalitních součástek vyrobený, odrušený, bezpečný zdroj s rozumnou účinností a zárukou a prodávat ho za čtyři stovky???
Jo, na té druhé kovkově fotce je položený vedle ten současný, hojně používaný zeleno-zlatý "poklad".
Zial, objavuju sa casto aj tam, kde by nemali byt (kvalitnejsie zdroje, aj serverove!) - zjavne to aj velki vyrobcovia (Delta, Hipro, Lite-on) povazuju za alternativu... Casto pouzivaju mix s Nipponom a Rubyconom. Urcite uhadnes, ktore po rokoch odidu a ktore vydrzia...
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Kvicala_r: se mi to snaží kdo? U mě jedině výhradně kvalitní, to bude špatnej krám
Jinak zdroje kupodivu už jsou na cestě, i když počta, a proboha živýho, dobírka, to trochu nepobírám. Tak schválně na jak dlouho ten balík ztratí, aby se záhadně objevil poté, co prohlásí, že si má odesílatel podat reklamaci