Zdroj 12V/5A od Alíka

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sinclair

#16 Příspěvek od sinclair »

Pěkný, kvalitními součástkami osazený a dobře odrušený zdroj 12V/5A za ty čtyři stovky v přepočtu ani nevyrobíš, leda tak z recyklu či z pajcu.

Pokud teda za kvalitní součástku nepovažuješ to, co je dneska typický skoro ve všem:
Zeleno-černý Lelon, zeleno-zlatý, hnědo-zlatý, černo-zlatý napodobeniny legendárních sérií elektrolytů Nichicon, Sanyo, Panasonic a Elna, nebo třeba značku MaxCap, Hitano či nádherný, zeleno-zlatý "HQ" s bezvadným potiskem.

Pokud někdo tyhle, výše zmíněný součástky prodává, nebo je někam osazuje, tak vědomě prodává či montuje padělky. Prostě proto, že originály by byly jednak o dost větší a jednak je mateřský firmy už nějaký léta nevyrábějí.
Ty pajcy mívají otřesný střeva, nesrovnatelný ani s dneska značně hnusným a prakticky nepoužitelným Jamiconem.
Zkuste párkrát hádat, proč i takový Zdenek Krčmář Jamicon už fakticky zrušil a namísto něj prodává Samwhu? Případně BC Capacitors?

Samwhy už od základní série SD jsou proti tomu všemu, výše uvedenému, královské kondenzátory.
A co víc - rejžáci už začali pajcovat i ty Samwhy! Začali osazovat do nové levné spotřebky modrou, dávno nevyráběnou 85°C sérii Samwha SG.
A pokud jsou to nějakou náhodou opravdu samwhácká SG-čka, tak pěkně dlouho někde, v jistě přívětivém prostředí ležely a podle toho bude i jejich elektrický stav vypadat.
Ale myslím, že tomu tak není - prostě se někde vyrábí hnusnej pajc s životností 18 měsíců a pod označením Samwha SG.
Z jednoho přenosného přístroje jsem jich vytahal přes deset a dva kusy 2.200uF/16V porovnal se skutečnými, regulérními SG-čky, co mi jich ještě pár zbylo.
Ty pajcované jsou všechny, mimo rozměru 5x11, o jednu typovou velikost menší, než skutečná SG-čka. Ta skutečná, mnou ještě skladovaná, mají i po několika letech od skončení prodeje zbytků výroby kapacitu v plusu a ESR jakžtakž v pořádku.
Kdežto ten hnůj, co jsem vytáhl z toho přenosnýho aparátu, byl komplet v prdeli.
Oni se už ani neserou s tím, aspoň netisknout na obal název a logo skutečného, existujícího výrobce, který ty kondy skutečně kdysi vyráběl.

Ten skutečný výrobce /např. Nichicon/ už dávno ví, že někoho či něco /pokud výrobce pajců vůbec dohledáš/ žalovat v té profízlované zemi nemá smysl a je to pro ně jenom ztráta času a peněz za právníky.

Jak potom chceš kuva vyrábět kvalitní, z kvalitních součástek vyrobený, odrušený, bezpečný zdroj s rozumnou účinností a zárukou a prodávat ho za čtyři stovky???

Jo, na té druhé kovkově fotce je položený vedle ten současný, hojně používaný zeleno-zlatý "poklad".
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Behemot »

Úplně normálně, po lodích a zákazníci to berou aspoň po kontejnerech. :lol: Teď dokonce je nová verze s o 2 % lepší účinnosti, tak sem konečně po letech co sem si dělal testování jednoho vzorku objednal třicet kousků, snad to stihne dorazit eště v týdnu. :idea:
Kvicala_r

#18 Příspěvek od Kvicala_r »

Sinclaire, když už jsi zmínil Lelon, jakou máš obecně zkušenost? Občas se mi to snaží nabízet jako alternativu Nippon/Nichicon a když už papír snese všechno, i parametry jsou kupodivu stejné :evil: Zatím sem neměl důvod, odvahu a chuť..
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Lelon bola kedysi najhorsia sracka, vyhadzal som zo zakladnych dosiek (P3) desiatky nafuknutych. Uz je to lepsie, ale stale to nie je ekvivalent japonskych vyrobcov. Podozriva je aj znacka Ltec - logo je takmer rovnake.

Zial, objavuju sa casto aj tam, kde by nemali byt (kvalitnejsie zdroje, aj serverove!) - zjavne to aj velki vyrobcovia (Delta, Hipro, Lite-on) povazuju za alternativu... Casto pouzivaju mix s Nipponom a Rubyconom. Urcite uhadnes, ktore po rokoch odidu a ktore vydrzia...
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Behemot »

Delta je mistr v tom, vytáhnout z LTecu maximum. Nicméně ani tak prostě celková životnost není rozhodně porovnatelná s kvalitníma, ve starejch zdrojích jsem jich už měnil nemálo očividně vadnejch (nafouklý, vyteklý). O chlup líp je na tom Taicon (to je nějakej boční levnej produkt Nichiconu) a Toshin Kogyo (to je dokonce japonská firma), ale taky jich bylo viděno moc špatnejch na to, abych tomu nějak moc věřil).

Kvicala_r: se mi to snaží kdo? U mě jedině výhradně kvalitní, to bude špatnej krám :lol:

Jinak zdroje kupodivu už jsou na cestě, i když počta, a proboha živýho, dobírka, to trochu nepobírám. Tak schválně na jak dlouho ten balík ztratí, aby se záhadně objevil poté, co prohlásí, že si má odesílatel podat reklamaci :roll:
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Behemot »

Ani sem s tím nepočítal, ale fakt to doručovali druhej den (teda aspoň to tvrdí, ale já tu fakt nebyl :D), zázrak. No mám je tady po svátkách. Předpokládám že dyž pošlu link, tak zas budou všichni békat, co :lol:
Havaj

#22 Příspěvek od Havaj »

Pěkný, kvalitními součastkami osazený zdroj 12 V/6 A se samozřejmě postavit dá bez větších problémů.

Pokud ale někdo kvalitu součástek posuzuje stylem čím dražší součástka, tím kvalitnější, pak se samozřejmě nedá postavit nic kvalitního, ani když to stojí statisíce.
bobr

#23 Příspěvek od bobr »

Dříve jsem taky všude cpal spínané zdroje, jenže i sebekvalitnější kousek za pár let odejde. Když dnes něco stavím se zdrojem a chci aby to bylo spolehlivé tak tam dám klasický, těžký, drahý a nemoderní transformátor, protože vím, že s ním to zařízení vydrží na věky a nebudu to muset za pár let opravovat.
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Behemot »

WTF :?:
danhard

#25 Příspěvek od danhard »

p32 píše:A proč? Jen tak nebo jsi ho i měřil?

85°C kondy nejsou z principu LowESR, což je první podmínka, aby se nehřály a 105°C kondy mají z principu při stejné teplotě lepší životnost.
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Behemot »

THT jo, u snap-inů na vyšší napětí je situace docela zajímavá: 85°C sice mají poloviční životnost, to jo, ale mnohdy zvládnou větší zvlněnej proud.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

bobr píše:Dříve jsem taky všude cpal spínané zdroje, jenže i sebekvalitnější kousek za pár let odejde.

Ano, niektore dokonca uz za 15 ci 20 rokov.
danhard

#28 Příspěvek od danhard »

Behemot píše:THT jo, u snap-inů na vyšší napětí je situace docela zajímavá: 85°C sice mají poloviční životnost, to jo, ale mnohdy zvládnou větší zvlněnej proud.

Srovnáváš nesrovnatelné, nebo jsi hloupej :)
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Behemot »

Eště že tu máme pána velkomožnýho, co nás dycky poctí návštěvou, aby nás všechny strčil do kpasy a odešel :lol:

:roll:
danhard

#30 Příspěvek od danhard »

Rád Ti to vysvětlím, když se nebudeš chovat jako fracek.

Povolený proud zvlnění je udávaný při maximální teplotě okolí.
Takže pokud chceš srovnávat proud kondu 85C se 105C, tak musíš proud 105C násobit koeficientem pro teplotu 85C, bývá to 1,3x.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“